ДІЄТА ДЛЯ УПОВІЛЬНЕННЯ НЕЙРОДЕГЕНЕРАТИВНИХ ЗМІН ЗБЕРІГАЄ НОРМАЛЬНУ КОГНІТИВНУ ФУНКЦІЮ НАВІТЬ У ЛЮДЕЙ ІЗ ХВОРОБОЮ АЛЬЦГЕЙМЕРА Новини,Рекомендації по харчуванню

здоровый-набор-иллюстрации-вектора-питания-диеты-разума-мозга-146688114

Дані з нового проекту «Rush Memory and Aging Project (RMAP)» стверджують, що дотримання дієти для уповільнення нейродегенеративних змін може покращити пам’ять та когнітивні здібності у людей літнього віку, навіть за наявності патології, такої як хвороби Альцгеймера. Провідний автор дослідження, доктор Клодіан Дхана з  Інституту здорового старіння Rush University (Чикаго, Іллінойс) повідомив, що дієта для уповільнення Read more

НАКОПИЧЕННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ В КИШКОВИХ БАКТЕРІЯХ МОЖЕ ЗНИЗИТИ ЇХНЮ ЕФЕКТИВНІСТЬ ТА ВПЛИНУТИ НА КИШКОВИЙ МІКРОБІОМ Новини,Рекомендації по харчуванню

feature-2-1200x675-cropped-e1613822093520

Нью-Йорк (Reuters Health) – як кажуть дослідники, більшість широко розповсюджених лікарських засобів, таких як антидепресанти, ліки від діабету та астми, можуть накопичуватися в кишкових бактеріях, змінюючи функцію бактерій і потенційно знижуючи ефективність самих ліків. «Досить дивно, що новий рівень взаємодій, які ми побачили між бактеріями та ліками, — це накопичення препаратів в бактеріях, оскільки до Read more

ВЖИВАННЯ ЗНЕЖИРЕНИХ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ МОЖЕ МАТИ НЕ НАЙКРАЩИЙ ВПЛИВ НА ЗДОРОВ’Я СЕРЦЯ Новини,Рекомендації по харчуванню

1573036542_508ddd2e_cd17_32f0_8236_0c1431f43076

Результати нового дослідження у Швеції — країні найбільших у світі споживачів молочних продуктів демонструють, що особи, які споживають більше молочного жиру (відповідно до рівня жирних кислот у крові) мали менший ризик розвитку серцево-судинних захворювань у порівнянні з низьким рівнем споживання молочних продуктів. Також, високе споживання молочного жиру не було пов’язане зі зростанням ризику смерті. Згодом, Read more

ДОСЛІДНИКИ СТВЕРДЖУЮТЬ, ЩО ПЕРЕЇДАННЯ НЕ Є ОСНОВНОЮ ПРИЧИНОЮ ОЖИРІННЯ Новини,Рекомендації по харчуванню

pereedanie-1

Статистичні дані з Центрів контролю та профілактики захворювань (ЦКПЗ) вказують на те, що ожиріння вражає понад 40% дорослих американців, ставлячи їх у зону підвищеного ризику серцевих-захворювань, інсульту, діабету 2 типу та деяких видів раку. В дієтичних рекомендаціях для американців на 2020 — 2025 роки зазначено, що для втрати ваги дорослим необхідно зменшити кількість калорій, отриманих Read more

ВПЛИВ ОБРОБКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НА ЗДОРОВ’Я Новини,Рекомендації по харчуванню

yinimodel_post_nnupf

Більша частина тих продуктів, що ми вживаємо, в тій чи іншій мірі є переробленими. Тим не менш, це може бути здоровим вибором в межах збалансованого харчування, багатого на фрукти та овочі. Вирішення питання, яких оброблених продуктів дійсно слід уникати, залежить від тривалості та типу обробки та загального раціону. Споживання продуктів, які зазнали надмірної непотрібної переробки, Read more

ПРОБІОТИКИ ТА ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я Новини,Рекомендації по харчуванню

bio6

РОЛЬ ПРОБІОТИКІВ У ПСИХІЧНОМУ ЗДОРОВ’Ї Ефекти пробіотиків залежать від конкретної ситуації Оскільки шляхи, за допомогою яких кишковий дисбактеріоз може впливати на психічні розлади, стають зрозумілішими, наступним логічним кроком є ​​спроба вплинути на склад мікробіому з метою запобігання та лікування депресії, тривоги або шизофренії. Ось тут і з’являються пробіотики. Докази впливу пробіотиків — живих мікроорганізмів, які Read more

COVID-19 ТА ВІСЬ КИШЕЧНИК-ЛЕГЕНІ Новини,Рекомендації по харчуванню

shutterstock_1226097031

Нове дослідження, опубліковане в Міжнародному журналі інфекційних захворювань, досліджує гіпотезу про те, що стимуляція кишечника може бути причиною запалення легень, яке спостерігається при COVID-19 (SARS-CoV -2). Обгрунтування Наявні докази тісного зв’язку між легенями та кишечником у людей описували важке захворювання легенів у пацієнтів із запальним захворюванням кишечника (IBD). Мікроби є основоположними у цьому перехресному спілкуванні, Read more

СПІЛЬНЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ЛІКАРІВ-ЧЛЕНІВ УКРАЇНСЬКОЇ ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЧНОЇ АСОЦІАЦІЇ ТА АСОЦІАЦІЇ ДІЄТОЛОГІВ УКРАЇНИ ЩОДО ПОШИРЕННЯ ДИПЛОМОВАНИМИ СПЕЦІАЛІСТАМИ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ВАКЦИНАЦІЮ ПРОТИ COVID-19 Новини

IMG-3a83f6f5acbdbf84cc879b22d56d5118-V

Шановні колеги, У зв’язку з пандемією COVID-19, як і увесь світ, українське суспільство та система громадського здоров’я України зазнали безпрецедентних випробувань,  спричинених декількома хвилями поширення коронавірусної хвороби та втратою через неї майже 55 000 життів українців. Кожний з нас вже втратив когось зі своїх рідних, близьких або колег. Найближчим часом очікується нова хвиля коронавірусної хвороби, спричиненої Read more

ЕКСПЕРТИ ЗАКЛИКАЮТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ НАЯВНІ ДІЄТИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ВІДОБРАЖЕННЯ РОЛІ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ В ФОРМУВАННІ НАШОГО ЗДОРОВ’Я ТА ЗАХИСТІ ПЛАНЕТИ Новини,Рекомендації по харчуванню

cow and milk

Молочні продукти є скарбницею поживних речовин, вони сприяють здоровому функціонуванню нашого організму і навіть можуть бути ключем до боротьби з деякими найскладнішими захворюваннями, кажуть автори цього глобального огляду. Саме тому вони закликають використовувати основні принципи продовольчих режимів харчування (FBDG) з метою приділити більше уваги молочним продуктам та їх внеску в стале здорове харчування. За словами Read more

ЩОДЕННЕ ВЖИВАННЯ ВОЛОСЬКИХ ГОРІХІВ ЗНИЖУЄ РІВЕНЬ «ПОГАНОГО» ХОЛЕСТЕРИНУ І МОЖЕ ЗМЕНШИТИ РИЗИК РОЗВИТКУ СЕРЦЕВО-СУДИННИХ ЗАХВОРЮВАНЬ Новини,Рекомендації по харчуванню

chem-polezny-greckie-orehi_16143810901925572231

Вживання приблизно 40 г (три столові ложки) волоських горіхів щодня протягом двох років поступово знижувало рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), відомого як атерогенна фракція холестерину, і зменшує кількість загальних та дрібних часточок ЛПНЩ у здорових, літніх людей, згідно з новим дослідженням, результати якого опубліковані нещодавно у журналі Американської асоціації серця «Circulation». Здорові люди похилого віку, Read more