Переміжне голодування (керівництво для пацієнта) Новини,Рекомендації по харчуванню

ae5f59247382fa963d5bdf5f209aacdc_ce_738x490x0x0_fitted_740x0

Існує тільки декілька способів лікування, які за переконливими результатами проведених досліджень здатні ефективно лікувати багато захворювань та продовжувати життя. Голодування може допомогти у позбавленні від зайвої ваги, досягти позитивної динаміки у лікуванні серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та навіть раку. Корисність голодування обумовлена одночасним обмеженням калорій та фізіологічним перемиканням між періодами голоду і споживання їжі Read more

Дослідження споживання харчових продуктів 2018-2019 року у дорослого населення. КЛЮЧОВІ РЕЗУЛЬТАТИ ТА ВИСНОВКИ. Особливості харчової поведінки. Вага та індекс маси тіла Новини,Рекомендації по харчуванню

19-20.12-pischevoe-povedenie.800x600w

Особливості харчової поведінки: Середня кількість прийомів їжі у дорослих українців складає 3,66 разів на день; Тричі на день їсть більше половини людей (53,4%), значна частина населення споживає їжу 4-6 разів на день (43,8%). Про менше ніж три прийоми їжі повідомляють «скромні» 2,6% українців. Найбільше «калорійне навантаження» приходиться на вечірні прийоми їжі – вечерю та перекуси Read more

VEGANAURY. ТРИ УРОКИ ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

24370770

Чи може ваш пацієнт стати вегетаріанцем в цьому місяці? Veganuary — некомерційна організація, яка заохочує людей в січні місяці вести веганський спосіб життя, що поступово набирає популярність. Внаслідок екологічних проблем, проблем зі здоров’ям або надзвичайно популярних документальних фільмів Netflix, чимало ваших пацієнтів могли дати собі новорічну обіцянку — дотримуватись веганского або вегетаріанського способу життя. Погана Read more

Чи існує зв’язок між споживанням молочних продуктів та діабетом і смертністю? Три нові дослідження. Новини,Рекомендації по харчуванню

shutterstock_246813031

Нещодавно, в Американському журналі клінічного харчування, були опубліковані три нові дослідження. Вони демонструють цікаві дані щодо асоціацій між споживанням молочних продуктів, молочного жиру та ризику розвитку цукрового діабету 2 типу і смертністю. Ми представляємо для вас скорочений огляд, зібравши ключові моменти цих наукових робіт. Зміни споживання молочних продуктів та ризик діабету 2 типу Цей аналіз Read more

У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ ПЕРША КОНФЕРЕНЦІЯ ПРИСВЯЧЕНА ЗАСТОСУВАННЮ ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК Новини,Події,Презентації,Рекомендації по харчуванню

SON01798_TEMIRENKOphoto_min

Асоціація дієтологів України та Національний університет біоресурсів та природокористування України зібрали у Конференц-залі Національної академії медичних наук 12-го та 13-го грудня національних експертів та аудиторію учасників для дискусії на тему використання дієтичних добавок. Серед головних тем конференції – термінологія та регуляція обігу дієтичних добавок в Україні та за кордоном, використання саплементації при метаболічних порушеннях, для Read more

ЧИ МОЖУТЬ ДІЄТИЧНІ ДОБАВКИ ДОПОМОГТИ У ПОДОЛАННІ ДЕПРЕСІЇ? Новини,Рекомендації по харчуванню

depressiya-1

Здорове харчування та саплементація корисними харчовими речовинами разом можуть здійснювати численні впливи не лише на фізичне, але й на психічне здоров’я сучасної людини. Багато з нас сьогодні опиняється у скрутних ситуаціях, наслідком яких все частіше стає депресія з її різними за характером та важкістю проявами. Багато людей змушені приймати ліки, щоб справитись з пригніченим психічним станом. Read more

Чи може вживання йогурту допомогти захистити печінку? Новини,Рекомендації по харчуванню

liver

Мова йде про приховану небезпеку, про яку багато хто з вас навіть не чув. Неалкогольна жирова хвороба печінки може захопити вас зненацька і, перш ніж ви зрозумієте що трапилось, завдати серйозної шкоди цьому життєво важливому органу. Не пов’язане з вживанням алкоголю, ненормальне накопичення жиру в печінці може призвести до різних проблем зі здоров’ям, в тому Read more

Йогурт, фортифікований вітаміном Д. Новини,Рекомендації по харчуванню

কেন খাবেন টক দই

Чи отримуєте ви достатню кількість вітаміну D зі свого раціону? Швидше за все, це не так – його надходження з їжею у більшості людей не відповідає рекомендованому рівню. В той же час забезпечення організму достатньою кількістю вітаміну D вкрай важливе для здоров’я. Хороша новина – є простий і смачний спосіб вирішити проблему. Автори цього огляду Read more

Споживання мінералів та вітамінів дорослим населенням України Новини,Рекомендації по харчуванню

172-single-default

Дослідження споживання харчових продуктів 2018-2019 року у дорослого населення. Ключові результати та висновки. Аналіз споживання мінералів у складі харчових продуктів та страв виявив недостатнє надходження кальцію в усіх вікових групах дорослих чоловіків (на 37% нижче рекомендованої норми) та жінок (на 36%). Найбільш вираженим дефіцит кальцію виявився у дівчат-підлітків з недостатньою масою тіла, які недоотримують 42,5% Read more

ХВОРОБА АЛЬЦГЕЙМЕРА ТА ЇНШІ ПРИЧИНИ ДЕМЕНЦІЇ ПОВ’ЯЗАНІ ІЗ СПОЖИВАННЯМ ТРАНС ЖИРІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

c7c0ee3176306217b589a02637cadf837c9a279d

Японськи дослідники виявили підвищення ризику деменції на 50%-75% у суб’єктів з високим вмістом елаїдинової кислоти у сироватці крові Кожні три секунди в однієї людини у світі розвивається деменція. Фонові захворювання, на кшталт хвороби Альцгеймера, ймовірно починають розвиватись ще за 20 років до появи симптомів. Увесь цей період зміни способу життя, включаючи харчування, є надзвичайно важливими. Read more