ЯКЕ ХАРЧУВАННЯ ДОПОМАГАЄ ЗАПОБІГТИ ЗАГОСТРЕННЮ ПОДАГРИ? Новини,Рекомендації по харчуванню

1481024524_dieta

У минулому дуже поширеною практикою було розповсюдження лікарями списків продуктів з переліком тих з них, які містять багато пуринів. Відверто кажучи, це не було достатньо ефективним. В останні роки експерти почали розглядати дієту під іншим кутом. Замість ідентифікації певних продуктів для вилучення з раціони почали фокусуватись на дотриманні здорової моделі харчування та зменшенні зайвої ваги Read more

Чи можуть пробіотики допомогти вам схуднути? Новини,Рекомендації по харчуванню

tb1vhaq4d1o

Пробіотики — це живі організми, які зустрічаються в кишечнику. Багато добавок і ферментованих продуктів також містять пробіотики. Деякі люди задаються питанням, чи можуть пробіотики допомогти їм схуднути. Прийом пробіотичних добавок може допомогти зберегти баланс кишкової флори і сприяти підтриманню здоров’я в організмі, підвищуючи роботу органів травлення та імунної системи. Незважаючи на те, що дослідження все Read more

Як батьки можуть допомогти своїм дітям добре харчуватися? Новини,Рекомендації по харчуванню

729_486_560e0f674fff8

Дитинство — це час закладання фундаменту позитивних і корисних здорових харчових звичок. Доповідь групи експертів на тему «Виховання здорового харчування у дітей» акцентує нашу увагу на ключовій ролі сімей у створенні харчових звичок у дітей.   Діти орієнтуються на своїх батьків і вихователів при будь якому виборі та поведінці; тому, в залежності від того, як Read more

Люди, що споживають йогурт і сир, мають знижений ризик серцевих захворювань Новини,Рекомендації по харчуванню

getty_rf_photo_of_bowl_of_yogurt

Дружня щодо серця дієта може зробити більш перспективним підхід для здорового старіння, і здається зараз нам вдалось встановити групу продуктів, які допоможуть нам в захисті від серцевих захворювань і інсульту. Мова йде про ферментовані молочні продукти, такі як йогурт і сир. Адже, як показали дослідження, їх споживання асоціюється із зниженням ризику серцево-судинних захворювань (ССЗ). Давно Read more

ІНУЛІН ПОКРАЩУЄ ЧУТЛИВІСТЬ ДО ІНСУЛІНУ У ДОРОСЛИХ З НАДМІРНОЮ ВАГОЮ Новини,Рекомендації по харчуванню

16178.p0kyl0.620

Ймовірно завдяки збільшенню продукції пропіонату та амінокислот у кишківнику У дослідженні, проведеному з метою з’ясування механізмів змін обміну глюкози внаслідок довготривалого постачання коротколанцюгової жирної кислоти (КЛЖК) пропіонату в ободову кишку, проводився ретельний аналіз композиції мікробіому, метаболому плазми та імунної відповіді. Ключовим питанням, на яке намагалися надати відповідь дослідники, було: який ефект справляє вживання 20 г/день Read more

10 кращих пробіотиків для веганів Новини,Рекомендації по харчуванню

f0f8259819698bf26d-79066186

Хоча йогурт є одним з найпопулярніших дієтичних джерел пробіотиків, він не підходить для веганів. На щастя, існує багато інших способів компенсації для людей, які живляться на рослинній основі. У цій статті ми перерахуємо найкращі вегетаріанські пробіотики, а також їх користь для здоров’я. Кращі вегетаріанські пробіотики Найкращі вегетаріанські пробіотичні продукти включають: Квашена капуста Квашена капуста, — Read more

Молочні продукти та м’ясо «корисні для довголіття і здоров’я серця» Новини,Рекомендації по харчуванню

carne-leche

Нові дослідження показують, що існуючі дієтичні рекомендації повинні бути переглянуті з точки зору врахування дієтичних звичок сучасного населення усього світу. Наприклад, необроблене червоне м’ясо та молочні продукти повинні бути включені в харчування як складова здорової дієти. Багато існуючих досліджень свідчать про те, що дієта, збагачена фруктами, овочами, горіхами та цілими зернами на фоні різкого обмеження Read more

Чи можуть пробіотики розмножуватися в кишечнику і завдавати шкоди? Новини

4620506751_0

Нові дослідження, опубліковані в журналі Cell Host & Microbiome свідчать про те, що за певних умов пробіотики можуть бути шкідливими через їх здатність розвиватися у кишечнику. Пробіотики — це живі мікроорганізми, які відіграють ключову роль в кишковій функції. Вони досягають цього, допомагаючи створити здоровий бактеріальний баланс у кишечнику господаря. Наші тіла містять близько 1,5 кілограма Read more

ЧИ ПОТРІБНА ЕЛІМІНАЦІЯ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ПРИ НЕПЕРЕНОСИМОСТІ ЛАКТОЗИ? Новини,Рекомендації по харчуванню

318

Непереносимість лактози (НЛ) є поширеним у дорослих станом коли після споживання продуктів з високим вмістом цього дисахариду з’являється абдомінальний біль, здуття живота, підвищене газоутворення та діарея. Якщо ці симптоми наявні без зв’язку із споживанням молочних продуктів, то мова скорі Безпосередньою причиною НЛ є дефіцит ферменту лактази. Внаслідок цього, якщо порушується всмоктування значної кількості лактози, з’являються Read more