ВЖИВАННЯ СОЛІ. ВПЛИВ НА ЗДОРОВ’Я. Новини,Рекомендації по харчуванню

Salt wars

Доктор Майкл Джейкобсон запевняє, що це повинно привертати не меншу увагу ніж  споживання жиру або цукру.   Майкл Джейкобсон в своїй останній книзі «Війна із сіллю. Боротьба з основною причиною смерті в американській дієті» зазначив, що вміст цукру і жиру (зокрема, транс жиру) в продуктах були обмежені, але вміст солі – залишається без аналогічних регуляцій. Read more

Чи отримує ваша дитина достатньо сонячного вітаміну? Новини,Рекомендації по харчуванню

yinimodel_post_nnvitd

Можливо, ви прагнете переконатися, що ваша сім’я харчується здоровою збалансованою дієтою, але, можливо, є один важливий вітамін, на який ви не звертаєте уваги. І швидше за все, ваші діти його не отримують в достатній кількості. Вітамін D, відомий як «сонячний вітамін», природним чином виробляється в нашій шкірі, коли ми зазнаємо впливу сонячного випромінювання. Але перебування Read more

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ, КАВА ТА РИЗИК СМЕРТНОСТІ ПРИ ЦУКРОВОМУ ДІАБЕТІ 2 ТИПУ Новини,Рекомендації по харчуванню

maxresdefault

- Результати японського дослідження демонструють, що ефекти були найсильнішими для тих, хто вживав і зелений чай, і каву. Дослідники повідомили, що вживання зеленого чаю та кави було пов’язано зі зниженням смертності від усіх причин у японських хворих на цукровий діабет 2 типу, особливо у тих, хто вживав обидва напої.   У когортному досліджені, в якому Read more

КИШКОВА МІКРОБІОТА ВІДКРИВАЄ НОВІ ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ЦЕЛІАКІЇ Новини,Рекомендації по харчуванню

Depositphotos_37841809_l-2015-1200x630

Міжнародний дослідницький консорціум із залученням команд з Університету Макмастера (Канада), INRAE, Університету Сорбони в Парижі, INSERM, державних лікарень м. Париж (AP-HP) та Університету Вагенінгена (Нідерланди) показав, що кишкова мікробіота хворих на целіакію має дефект у виробництві активних сполук, які є результатом розщеплення триптофану мікроорганізмами. Отримані ними результати, опубліковані 21 жовтня в Science Translational Medicine, показують, Read more

ДОСЛІДЖЕННЯ ПІДТВЕРДЖУЄ ЗВ’ЯЗОК МІЖ КИШЕЧНИКОМ ТА МОЗКОМ І ВКАЗУЄ НА ТЕ, ЩО ГОРМОН ГОЛОДУ ВПЛИВАЄ НА ПАМ’ЯТЬ. Новини,Рекомендації по харчуванню

_rotator

Ретельне вивчення гормону голоду (греліну) показало, що він впливає на те, як часто їдять тварини. При відсутності греліну вони можуть забути, коли востаннє їли.   Вчені виявили, що гормон, який впливає на те, як часто їдять тварини, також має вплив на пам’ять. Результати дослідження, в якому вивчався цей вплив були опубліковані у журналі «Current Biology». Read more

РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ХАРЧУВАННЮ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ, ЗУМОВЛЕНОМУ CoVID-19 Новини,Рекомендації по харчуванню

c80e82866d7f74e0476b5e2b0a422948_ce_738x490x2x0_cropped_666x444

Зараз світ переживає пандемію коронавірусу (CoV). Наприкінці 2019 року зараження CoV розпочалося у місті Ухань, Хубей, Китай. Спочатку він називався 2019 nCoV, а в лютому 2020 року Всесвітньою організацією охорони здоров’я його перейменовано на CoVID-19. Ця епідемія розпочалася з зараження людини від тварини, і безпосередньо причиною смерті, як правило, є наслідки важкої атипової пневмонії. Зараз Read more

ПРОБІОТИКИ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ ВПОРАТИСЬ З ОЖИРІННЯМ У ДІТЕЙ Новини,Рекомендації по харчуванню

bcf6785ace53fa307f599665bd3b2e37

Згідно з дослідженням, представленим на e-ECE 2020, пробіотики можуть допомогти дітям та підліткам з ожирінням схуднути, за умови використання їх разом із дієтою та контролем калорій. Дослідження показало, що діти з ожирінням, які на фоні дієти з обмеженим вмістом калорій, отримували пробіотики Bifidobacterium breve BR03 та Bifidobacterium breve B632, втратили більше ваги та покращили чутливість Read more

РЕКЛАМА МЕРЕЖЕВИХ РЕСТОРАНІВ ПОВ’ЯЗАНА ЗІ ЗБІЛЬШЕННЯМ ВАГИ У ДОРОСЛИХ Новини,Рекомендації по харчуванню

1503059273_3

- Асоціація була характерна для районів з низьким рівнем доходу   Згідно з довготривалим популяційним дослідженням, реклама мережевих ресторанів була пов’язана з невеликим збільшенням ваги у дорослих, які проживають у районах з низьким рівнем доходу.   Дослідники під керівництвом доктора Сари Блейч з Гарвардської Школи Охорони Здоров’я в Бостоні спостерігали за майже 6 мільйонами дорослих Read more

широкомасштабний аналіз всього генома дозволив знайти зв’язок між молочнокислими бактеріями з їжі та мікробіомом кишечника Новини,Рекомендації по харчуванню

unnamed

Протягом декількох десятиліть молочнокислі бактерії (МКБ) були одними з найбільш вивчених мікроорганізмів. Вони відіграють фундаментальну роль в різних біологічних процесах і екосистемах, особливо щодо ферментованих продуктів. Мікробіологія ферментації широко вивчається понад століття, а здатність перетворювати сировину в їстівні продукти, як стратегія збереження харчових продуктів з певними характеристиками, має тисячолітню історію. Промислова ферментація заснована на використанні Read more