ДЕСЯТЬ СУПЕРПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗРОБЛЯТЬ ВАШЕ ХАРЧУВАННЯ БІЛЬШ ЗДОРОВИМ ТА ЗБАЛАНСОВАНИМ Новини,Рекомендації по харчуванню

35a87f4b57724e343d25f1b24be7e0df

Немає одного або декількох продуктів, які одночасно можуть забезпечити наші потреби в енергії та усіх харчових речовинах. Сучасні рекомендації щодо харчування, що мають необхідне наукове обґрунтування, пропонують дотримуватись певних моделей здорового харчування, об’єднуючих адекватну калорійність їжі із присутністю всіх корисних груп харчових продуктів. В останні роки найбільше наукових даних отримано стосовно позитивного впливу на здоров’я Read more

Європейське товариство кардіологів (ЄТК): полеміка навколо захисту «збалансованої дієти». Рівень споживання молочних продуктів та червоного м’яса, як і раніше, відрізняється від існуючих рекомендацій Новини,Рекомендації по харчуванню

48d5-537873-d640d4

MUNICH – це збалансована дієта найздоровіших людей у ​​всьому світі, що містить велику кількість фруктів, овочів та молочних продуктів, а також характеризується споживанням червоного м’яса та низьким вмістом жиру, вуглеводів. Саме про це свідчить дослідження PURE.   Дослідження полягало у спостереженні більш ніж 138 тисяч чоловік з 21 країни з різним економічним рівнем. Його результати Read more

Йогурт в помощь. Йогурт может снизить риск сердечных заболеваний, предотвратив воспаление после еды. Новини,Рекомендації по харчуванню

healthy-heart-810x400

Конечно же Вы можете этого не ощущать, но есть вероятность, что всякий раз, после употребления большого количества пищи, в вашем теле появляются признаки воспаления. Воспаление может быть особенно выраженным, если вы страдаете ожирением — и это проблема, потому что тогда формируется связь с повышенным риском серьезных состояний, таких как заболевания сердца и диабет. Возможно ли Read more

ДІЄТА ТА ХАРЧУВАННЯ В ОНОВЛЕНИХ РЕКОМЕНДАЦІХ ПО ВЕДЕННЮ АРТЕРІАЛЬНОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ 2018 РОКУ (EUROPEAN SOCIETY OF CARDIOLOGY/EUROPEAN SOCIETY OF HYPERTENSION) Новини,Рекомендації по харчуванню

dieta-pri-gipertonii

Зміни способу життя, включаючи більш здорове харчування, можуть попередити або затримати появу гіпертензії, а також зменшити серцево-судинний ризик. Ефективні зміни можуть дозволити уникнути фармакотерапії або відстрочити її початок. Дотримання принципів здорового та збалансованого харчування також може поліпшити ефективність антигіпертензивної терапії, але тільки на дієтотерапію не можна розраховувати при наявності гіпертензивних уражень органів та/або за наявності Read more

Пробіотики. Частина 3. Як правильно обрати пробіотик Новини,Рекомендації по харчуванню

579028_original

Пробіотики існують вже протягом багатьох років. На теперішній час їх так багато, що дуже важко з’ясувати, які з них необхідні саме вам. Вчені та лікарі кажуть, що потрібні додаткові дослідження для того, щоб з’ясувати,  які пробіотики насправді корисні, а які є лише марною тратою коштів. Загалом, не всі пробіотики однакові, і вони не всі працюють Read more

СПОЖИВАННЯ ШОКОЛАДУ ТА СЕРЦЕВО-СУДИННИЙ РИЗИК Новини,Рекомендації по харчуванню

128_340x255

Досить часто лікарі змушені повторювати, що смаколики є шкідливими та становлять суттєвий ризик для здоров’я при тривалому і регулярному споживанні. Результати досліджень, які відкривають позитивні асоціації між смачною їжею і напоями та здоров’ям, майже завжди виглядають неочікуваними сюрпризами. Але такі приклади існують, вони включають вино, каву, продукти і страви у середземноморській дієті, тощо. Мета-аналіз 14 Read more

Пробіотики. Частина 2. Кому необхідно використовувати пробіотики? Новини,Рекомендації по харчуванню

579028_original

З урахуванням того, що існує безліч видів пробіотиків, перш, ніж вибрати підходящий саме вам, слід поспілкуватися зі своїм лікарем. Досі тривають дослідження з вивчення ефективності конкретних пробіотиків по відношенню до тих чи інших симптомів або проблем зі здоров’ям. Пробіотики можуть доповнювати лікування, але часто не в змозі його замінити. Нижче наведені деякі з найбільш поширених Read more

ЩО МИ МАЄМО ЗНАТИ ПРО ПРОБІОТИКИ? (ЧАСТИНА І) Новини,Рекомендації по харчуванню

579028_original

Популярність пробіотичних продуктів продовжує зростати разом із стрімким поглибленням знань про взаємодію мікробіома шлунково-кишкового тракту та здоров’я кожної людини. Всесвітня організація охорони здоров’я визначила термін пробіотики, як «живі мікроорганізми, які при споживанні в адекватній кількості можуть позитивно впливати на здоров’я та приносити користь організму людини». Цікаві дані отримані з опитування населення з різних питань, що Read more

Риск развития рака молочной железы может быть снижен благодаря употреблению йогурта Новини,Рекомендації по харчуванню

6

Роль, которую молочные продукты могут играть в развитии рака, не совсем понятна, несмотря на многочисленные исследования, но, похоже, она может варьировать в зависимости от типа молочных продуктов. Сьюзан Мак Канн и ее коллеги изучали связь между видом, количеством употребляемых молочных продуктов и риском развития рака молочной железы. В ходе своих исследований они выявили обратную связь Read more