Потенційні переваги для здоров’я через поєднання йогурту та фруктів Новини,Рекомендації по харчуванню

йогурт1

André MARETTE – Heart and Lung Institute, Laval Hospital /  Institute of Nutrition and Functional Foods, Laval University (Canada). Йогурт – їжа, багата на нутрієнти, яка містить комбінацію поживних речовин, важливих для росту та розвитку людини в період дитинства та у підлітковому віці. Правильне харчування в ці ключові моменти сприяє сталому здоров’ю в дорослому віці. Зростаюча кількість Read more

СПОЖИВАННЯ КАВИ СПРИЯЄ ЗДОРОВ’Ю ЖІНОЧОЇ ШКІРИ Новини,Рекомендації по харчуванню

Kofeynyiy-piling-dlya-suhoy-i-chuvstvitelnoy-kozhi-litsa

Результати емпіричного дослідження жінок продемонстрували менший ризик розвитку розацеа серед учасниць, які мали вищий рівень споживання кофеїну, переважно за рахунок регулярного вживання кави. Зворотна асоціація між надходженням кофеїну та ймовірністю появи розацеа була еквівалентна на 24% нижчому ризику при порівнянні найвищого квінтилю з найнижчім (P<0.001 for trend), повідомляє Suyun Li, PhD та колеги з Brown University (Providence, USA) у публікації в JAMA Dermatology. Споживання чотирьох Read more

Микробиом и переедание Новини,Рекомендації по харчуванню

бакт-700x350

Потребление энергии, которое является чрезмерным по отношению к расходам энергии, приводит к ее трансформации в жир, и если оно продолжается долго, то является фактором риска развития ожирения. Однако этот факт является правдой лишь наполовину, поскольку отношение потребления энергии к расходам обусловлено базовой сетью иммунной, метаболической и микробной сигнализации, на которую влияют генетика хозяина, факторы окружающей Read more

НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ Новини,Події,Презентації

Цветной-прозрачный_Ассоциация-диетологов-украины

ЗАПАЛЬНІ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНІ ЗАХВОРЮВАННЯ КИШЕЧНИКА М.КИЇВ 29-30 ЛИСТОПАДА 2018 р. Конференцію включено під №297 до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2018 році.29-30.11.2018_Presentation_02102018_02

ЕЛІМІНАЦІЯ ТРАНС ЖИРІВ В ЄВРОПІ Новини

1437251615_pmsschch

Нарешті Європейська Комісія оприлюднила проект змін до Регламенту №1925/2006 Європейського Парламенту стосовно вмісту транс жирів На офіційному сайті Європейської Комісії (ЄК) 04.10.2018 р. з’явився проект зміненого Додатку ІІІ до Регламенту (ЄК) №1925/2006 стосовно транс жирів у харчових продуктах призначених до кінцевого споживача, за виключенням транс жирів природнього походження, які містяться у складі тваринних жирів. Ключові Read more

СІМ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, РЕПУТАЦІЯ ЯКИХ ОСТАННІМ ЧАСОМ ЗНАЧНО ПОКРАЩИЛАСЬ У СВІТІ РЕЗУЛЬТАТІВ ОСТАННІХ ДОСЛІДЖЕНЬ Новини,Рекомендації по харчуванню

insulinovyj-indeks-produktov-pitaniya-polnaya-tablica-dlya-diabetikov

Ще не минули часи, коли дієти з низьким споживанням жиру вважались найкращими для відновлення втраченого здоров’я або його збереження. Але, здається, ці часи вже історія. Наука про харчування отримує все більше доказів того, що жири необхідні. І не лише якісь особливі, а взагалі цей клас надважливих нутрієнтів. Аналогічні зміни відбулись і щодо деяких інших, не Read more

Питание неонатальной микробиоты Новини,Рекомендації по харчуванню

osobennosti-novorozhdennykh-srygivaniya-rezhim-kormleniya-mikroflora-kishechnaya-kolika-u-detej

Микробиом влияет на развитие и созревание иммунитета хозяина, метаболизм, ось головной мозг-кишечник и других систем. Неудивительно, что активизировалось внимание к пищевым и другим факторам образа жизни, формирующим сборку микробиоты. Компоненты человеческого молока включают в себя необходимые питательные вещества, иммунозащитные молекулы, такие как секреторный IgA, лактоферрин, дефензин 1, лизоцим, сложные липиды и конъюгированные гликаны. Олигосахариды человеческого Read more

ЯК ЗМЕНШИТИ СПОЖИВАННЯ ХАРЧОВОЇ СОЛІ? Продукти, які містять багато солі та практичні поради щодо їх заміни Новини,Рекомендації по харчуванню

images

Намагання скоротити надходження солі, загально визнаного чинника підвищення артеріального тиску, є важливим та одночасно вельми складним кроком до більш здорового харчування. Відмови від чіпсів, солоних горішків та інших пікантних перекусів принципово не вирішують проблеми, адже вони займають далеко не перші місця серед основних джерел солі в раціоні харчування сучасних українців. Хліб очолює список найбільших постачальників Read more

Как йогурт может помочь в снижении риска депрессии Новини,Рекомендації по харчуванню

depressia-panika

Может ли йогурт помочь снизить риск депрессии? Сегодня ответ на этот вопрос может оказаться многообещающим. Проведенные исследования показывают, что йогурт и его пробиотический компонент могут ассоциироваться с уменьшением симптомов депрессии. Проект SUN Депрессия является распространенным психическим расстройством. В мире более 300 миллионов людей всех возрастных групп страдают от депрессии. Это огромная проблема общественного здравоохранения, лечение Read more

Щоб уникнути вугрів вибирайте йогурт та сир Новини,Рекомендації по харчуванню

00000019370-filename-00001-tape

Якщо ви прагнете набути гарного кольору шкіри, варто звернути увагу на те, що ви їсте. Вже давно дієта звинувачується в тому, що сприяє виникненню вугрів, а молочні продукти стали головним підозрюваним. Але останнє дослідження показує, що лише певні молочні продукти насправді можна пов’язати з вугрями. І, для запобігання виникненню саме цього типу проблем зі шкірою, Read more