ПРОЗАПАЛЬНА ДІЄТА ПОВ’ЯЗАНА ЗІ ЗБІЛЬШЕННЯМ РИЗИКУ РОЗВИТКУ РАКУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ Новини,Рекомендації по харчуванню

i_380

Згідно з новим дослідженням, жінки, які дотримуються прозапальної дієти, мають підвищений ризик розвитку раку молочної залози, особливо в передклімактеричному періоді. До продуктів, які посилюють запалення, відноситься червоне та оброблене м’ясо, продукти з високим вмістом жирів, такі як масло, маргарин та смажена їжа, солодощі, цукор, мед та інші продукти з високим вмістом цукрів. Фрукти, овочі, бобові, Read more

ЧИ МОЖНА НЕМОВЛЯТАМ ЇСТИ ЙОГУРТ? Новини,Рекомендації по харчуванню

moloko

Йогурт — хороший вибір для прикорму вашої дитини приблизно у віці 6 місяців. По-перше, це поживна їжа, що забезпечує надходження білків та жирних кислот, необхідних для росту дитини, а також кальцію і фосфору, потрібних для міцності кісток. Йогурт також містить живі мікроорганізми, які полегшують травлення шляхом ферментації, — розщеплення молочних білків на менші одиниці. Крім Read more

ПЕРСПЕТИКИВИ ВИКОРИСТАННЯ ПРОБІОТИКІВ ДЛЯ УСУНЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПОРУШЕНЬ З БОКУ ШКТ Новини,Рекомендації по харчуванню

93951

Невелике пілотне дослідження продемонструвало користь від клінічного застосування пробіотиків та прийнятний профіль безпеки. Зокрема невелике рандомізоване дослідження, проведене в Бельгії показало, що спороутворюючі пробіотики є безпечними та ефективними для лікування симптомів функціональної диспепсії. Дослідження проводилось за участю 55 пацієнтів з функціональною диспепсією. Тім Вануйцел, доктор медичних наук з університетської лікарні Левена в Бельгії та його Read more

ЧАС СПОЖИВАННЯ ШОКОЛАДУ ВПЛИВАЄ НА МЕТАБОЛІЗМ ТА МОЖЕ УБЕЗПЕЧИТИ ВІД НАБОРУ ВАГИ Новини,Рекомендації по харчуванню

Yum_1517555793

Результати дослідження демонструють, що споживання молочного шоколаду на сніданок або в кінці дня не сприяє набору ваги, але час споживання може вплинути на сон, енергію та композицію мікробіому кишечника. У рандомізованому перехресному дослідженні 19 жінок у постклімактеричному періоді з нормальним індексом маси тіла (ІМТ) споживали 100 грам молочного шоколаду щодня, вранці або надвечір, протягом двох Read more

ВИЩИЙ РІВЕНЬ ОМЕГА-3 ЖИРНИХ КИСЛОТ У КРОВІ ПОДОВЖУЄ ОЧІКУВАНУ ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ МАЙЖЕ НА П’ЯТЬ РОКІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

ovega-3-plus-sedico-egypt-12

Зростання рівню омега-3 жирних кислот в крові вже на 1% пов’язане зі зменшенням ризику смертності, подібним до відмови від куріння. Згідно з дослідженням, проведеним за участю Медичного науково-дослідного інституту лікарні Дель Мар (МІЛДМ) у співпраці з інститутом досліджень жирних кислот у Сполучених Штатах та кількох університетів США та Канади, рівень омега-3 жирних кислот у крові Read more

ВСЕ БІЛЬШЕ СУМНІВІВ У ЗВ’ЯЗКУ МІЖ СПОЖИВАННЯМ КАВИ ТА РОЗВИТКОМ АРИТМІЙ Новини,Рекомендації по харчуванню

Lechacshij_vrach_No-Link-Between-Caffeine-Irregular-Heartbeat-in-Heart-Failure-Patient-Study-1440x810_(7384)

Чи навіть навпаки — чашка кави може допомогти запобігти аритмії? Результати великого когортного дослідження вказують, що споживачі кави, навіть тими суб’єктами, які мають уповільнений метаболізм кофеїну, не має зв’язку із підвищеним ризиком розвитку серцевих аритмій. Натомість, кожна чашка кави була пов’язана зі зменшенням ризику розвитку аритмії на 3% (скоригований коефіцієнт ризиків (КР) 0,97, 95% ДІ Read more

РАНКОВИЙ «ЕЛІКСИР» ДЛЯ РОСТУ М’ЯЗІВ: ХРОНОЛОГІЧНЕ СПОЖИВАННЯ БІЛКІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

76696327aab9e7b06f26f8ba33a38914

Білок є важливим харчовим компонентом, який відіграє ключову роль у рості та відновленні організму. За своєю будовою білки складаються з довгих ланцюгів амінокислот і сприяють зростанню скелетних м’язів — групи м’язів, яка допомагає нам рухатися. Надзвичайна важливість і користь білків – це давно відомий в усьому світі факт. Однак останні дослідження показали, що споживання адекватної Read more

ЧИ СПРАВДІ ДІЄТА ВПЛИВАЄ НА МІКРОБІОМ? Підготовлено за матеріалами конгресу “Ernährung 2021” Новини,Рекомендації по харчуванню

unnamed

На наукових симпозіумах обговорювались два провідних запитання: чи справді дієта впливає на мікробіом та який вплив мають бактерії на стан здоров’я? Їжа залишає слід на рівні мікробіому на кшталт відбитків пальців. Дірк Халлер (Мюнхен, Німеччина) Протягом багатьох років професор Дірк Халлер (Технічний університет Мюнхена, Німеччина), проводив дослідження того, як дієта в цілому та окремі продукти Read more

МАГІСТРАТУРА ЗА ОСВІТНЬОЮ ПРОГРАМОЮ «НУТРИЦІОЛОГІЯ» Новини,Події

XkOmWAKGT58

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України проводить набір на підготовку фахівців за освітньою програмою «Нутриціологія«. Термін навчання 2 роки. Освітній ступінь «Магістр«. Прийом документів здійснюється до 17-00 23.07.2021  

ПРОБІОТИКИ НА ОСНОВІ ДРІЖДЖІВ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ЗАПАЛЬНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ КИШЕЧНИКА Новини,Рекомендації по харчуванню

bowel_cancer_story-300x175

Мікробний світ нашої травної системи має безперечний далекосяжний вплив на здоров’я людини. Багато захворювань, включаючи запальні захворювання кишечника (ЗЗК), так чи інакше пов’язані з мікробним балансом або його порушенням. Результати сучасних досліджень дозволяють припустити, що відновлення порушеного балансу може допомогти лікувати подібні захворювання. Для підтримання здоров’я на рівні травної системи використовуються різні пробіотики — живі Read more