УЯВЛЕННЯ ПРО ЗАХИСНИЙ ЕФЕКТ ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК ПРОТИ COVID-19 Новини,Рекомендації по харчуванню

f3c891c2-4674425652462-740x493

Прийом полівітамінів, омега-3, пробіотиків або вітаміну D може зменшити ризик позитивного тесту SARS-CoV-2, — принаймні серед жінок. Про це свідчить велике популяційне дослідження, опубліковане у журналі BMJ Nutrition Prevention & Health. В той же час, прийом будь-яких добавок вітаміну С, цинку або часнику не пов’язані з меншим ризиком позитивного тесту на вірус. Дослідники зазначають, що Read more

ВЖИВАННЯ КОФЕЇНУ ПЕРЕД ФІЗИЧНИМ НАВАНТАЖЕННЯМ ДОПОМАГАЄ СПАЛЮВАТИ ЖИР Новини,Рекомендації по харчуванню

kofe-i-sport-1

Результати нового дослідженням, опубліковані у Journal of the International Society of Sports Nutrition, свідчать про те, що вживання #кофеїну або міцної кави за півгодини до аеробного фізичного навантаження може сприяти спалюванню жиру. Автори запевняють, що ефекти більш виражені при виконанні фізичних вправ вдень, а не вранці. Франсіско Хосе Амаро-Гатете, провідний автор дослідження, фізіолог з університету Read more

ДОСЛІДНИКИ ВИЗНАЧАЮТЬ КАНДИДАТІВ НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ НА ОСНОВІ ПРОБІОТИКІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

icon-928

Дослідники з Негевського університету імені Бен-Гуріона (БГУ) вперше визначили нових кандидатів на ліки на основі молекул, виділених з йогурту для боротьби з патогенними бактеріями та для лікування різних запальних станів, включаючи запальні захворювання кишечника (ЗЗК) та COVID-19, що асоціюється із розвитком цитокінової бурі. Дослідження, опубліковане в Microbiome, провідному рецензованому виданні, очолив доктор філософії Orit Malka. Read more

ЧИ МОЖЕ ПРОБІОТИК БУТИ КОРИСНИМ ДЛЯ ДІТЕЙ, ЯКИХ ГОДУЮТЬ ГРУДНИМ МОЛОКОМ? Новини,Рекомендації по харчуванню

stillen_info_1

Пробіотики – корисні для шлунково-кишкового тракту бактерії, зазвичай мають коротку тривалість життя, рідко приживаються або колонізують кишечник. Але нове дослідження вчених із Каліфорнійського університету в Девісі демонструє, що у немовлят, яких годують грудним молоком, і яким вводили пробіотик B. infantis, він зберігається в кишечнику дитини до одного року і відіграє важливу роль у підтримці здоров’я Read more

РЕГУЛЯРНЕ СПОЖИВАННЯ КОФЕЇНУ ПОВ’ЯЗАНЕ ЗІ ЗМЕНШЕННЯМ ОБ’ЄМУ МОЗКУ Новини,Рекомендації по харчуванню

kofe-i-mozg

Нове дослідження показало, що регулярне споживання #кофеїну пов’язане зі зменшенням об’єму сірої речовини, але не це не є наслідком потенційного негативного впливу на сон. Дослідники виявили, що вплив кофеїну на сіру речовину головного мозку є тимчасовим і зворотнім при припиненні вживання відповідних продуктів і напоїв.   ►Перший автор дослідження Ю-Шіуан Лін з Центру хронобіології Базельського Read more

ВЖИВАННЯ ОБРОБЛЕНОГО М’ЯСА МОЖЕ ЗБІЛЬШИТИ РИЗИК ДЕМЕНЦІЇ Новини,Рекомендації по харчуванню

crufotomyaso3-780x480-780x410

Дослідники з Університетської групи харчової епідеміології проаналізували дані 500 000 суб’єктів і з’ясували, що споживання 25 г обробленого м’яса на добу (приблизно еквівалентно одному середньому шматочку бекону), асоційоване з підвищенням ризику розвитку деменції на 44%.   Результати аналізу також показали, що вживання деяких видів необробленого червоного м’яса, таких як яловичина, свинина чи телятина, навпаки може Read more

ВЖИВАННЯ ВІТАМІНУ D ПОВ’ЯЗАНО З МЕНШИМ РИЗИКОМ РОЗВИТКУ РАКУ Новини,Рекомендації по харчуванню

02-2

Чи може вживання вітаміну D зменшити ймовірність розвитку раку, який прогресує або є смертельним? Дослідження, опубліковане 18 листопада 2020 року в журналі «JAMA Network Open» онлайн, надає певні докази.   Серед більш ніж 25000 учасників ті, які вживали 2000 МО (міжнародних одиниць) вітаміну D щодня у середньому протягом 5,3 років мали майже на 20% менший Read more

НОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ „SINT1A“ ВИВЧАЄ ПОТЕНЦІАЛ ЗАСТОСУВАННЯ ПРОБІОТИКА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ДІАБЕТУ 1 ТИПУ У ДІТЕЙ Новини,Рекомендації по харчуванню

file_55623_3650277

Діабет 1 типу є найпоширенішим метаболічним захворюванням у дітей та підлітків у всьому світі. Його небезпека полягає ще й в тому, що діагноз нерідко встановлюється тоді, коли розвинулись важкі, а іноді і небезпечні для життя симптоми. Нове дослідження «SINT1A» вивчає потенціал конкретного пробіотика щодо впливу на імунної систему дітей із підвищеним генетичним ризиком діабету 1 Read more

МОДУЛЯЦІЯ МІКРОБІОТИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЕУБІОЗУ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ СТРИМАТИ УСКЛАДНЕННЯ COVID-19 Новости спорта,Рекомендації по харчуванню

unnamed

Коронавірусна хвороба (COVID-19), спричинена коронавірусом (SARS-CoV-2), вражає багато органів нашого тіла. Окрім впливу на респіраторну систему, вірус також може впливати на серцево-судинну та травну системи. Дослідники з університету Сан-Паулу, Сан-Хосе-ду-Ріо-Прету та медичної школи Рібейран-Прету, університету Сан-Паулу (Бразилія), рекомендують проводити модуляцію мікробіоти кишечника та відновлювати еубіоз на тлі COVID-19, що може допомогти запобігти серйозним ускладненням. У Read more

КЕТОНОВІ ДОБАВКИ ПРИ ССЗ Новини,Рекомендації по харчуванню

unnamed

У нещодавно оприлюдненому огляді йдеться про те, що кетонові тіла можуть мати терапевтичний потенціал для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями (ССЗ), незалежно від способу досягнення збільшення їх кількості у серці.   Автори розглянули сучасні експериментальні та клінічні дослідження щодо потенційної ролі кетонових тіл для покращення здоров’я при серцево-судинних захворюваннях та виявили, що підвищення рівня циркулюючих кетонів Read more