НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ ЯЄЦЬ ПОВ’ЯЗАНЕ З ДІАБЕТОМ Новини,Рекомендації по харчуванню

tild3031-3764-4466-a534-383332306265__photo-1515878354478-

Яєчня, яйце пашот або варені яйця — варіанти найпопулярніших сніданків в усьому світі. Тим не менше, користь яєць може бути не такою однозначною, як ми всі звикли думати, оскільки нове дослідження Університету Південної Австралії показує, що надмірне споживання яєць може збільшити ризик діабету.   Проведене у партнерстві з Китайським медичним університетом та Катарським університетом, довготривале Read more

 ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ АКТРИСИ ЗАВЕЛО ЇЇ ЗАНАДТО ДАЛЕКО Новини,Рекомендації по харчуванню

416b93b2150ed0e246bd6ba82e004d0d

Тереза ​​Палмер розповіла про свою орторексію. Австралійська актриса Тереза ​​Палмер розповіла, про те, як в неї раніше був розлад харчової поведінки, відомий під назвою орторексія.  І про те, що материнство «вилікувало» її. За даними Національної асоціації розладів харчової поведінки, орторексія — це одержимість правильним або здоровим харчуванням.   Палмер, відома своїми ролями у фільмах «Казки Read more

КИШКОВІ БАКТЕРІЇ ПРИ РОЗСІЯНОМУ СКЛЕРОЗІ: ПРОБІОТИК ЧИ КОМЕНСАЛ, КОРИСНО ЧИ ШКІДЛИВО? Новини,Рекомендації по харчуванню

5ecc0b2f02e8bd122e528dee

Вчені з Університету Вермонта (УВ), проводячи дослідження на мишачій моделі розсіяного склерозу (РС) встановили, що Lactobacillus reuteri, які зазвичай використовуються в якості пробіотика, можуть збільшити ступінь тяжкості захворювання цього аутоімунного захворювання, яке є основною причиною нетравматичної неврологічної інвалідності у молодих людей. Нещодавно отримані дані свідчать про те, що мікробіом кишечника модулює ризик розвитку РС, проте Read more

УНИКНЕННЯ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ВИКЛИКАЮТЬ ЗАПАЛЬНІ ПРОЦЕСИ, МОЖЕ ЗНИЗИТИ РИЗИК СЕРЦЕВИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ІНСУЛЬТУ Новини,Рекомендації по харчуванню

426853

Дослідники вивчають зв’язок між їжею, яка викликає запалення, та серцевими захворюваннями. Згідно з дослідженням, нещодавно опублікованим в Журналі Американського коледжу кардіології, дієти з високим вмістом червоного й обробленого м’яса, рафінованих продуктів та солодких напоїв, які пов’язані із посиленням запальних процесів в організмі, можуть збільшити ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту порівняно з дієтами, багатими на Read more

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ, ЗБАГАЧЕНІ ПРОБІОТИКАМИ ТА КАРДІОМЕТАБОЛІЧНІ ФАКТОРИ РИЗИКУ. Новини,Рекомендації по харчуванню

yinimodel_post_ap_probioticcvr

Вже давно відомо, що молочні продукти, які містять пробіотики, можуть мати корисний вплив на здоров’я. Однак зв’язок між ферментацією, пробіотиками та здоров’ям залишається незрозумілим. Нещодавно було опубліковано критичний огляд кількох досліджень у розрізі науки про харчування та харчові продукти, який мав на меті вивчення зв’язку між споживанням пробіотиків та факторами кардіометаболічного ризику. Метою цього огляду Read more

ВЖИВАННЯ СОЛІ. ВПЛИВ НА ЗДОРОВ’Я. Новини,Рекомендації по харчуванню

Salt wars

Доктор Майкл Джейкобсон запевняє, що це повинно привертати не меншу увагу ніж  споживання жиру або цукру.   Майкл Джейкобсон в своїй останній книзі «Війна із сіллю. Боротьба з основною причиною смерті в американській дієті» зазначив, що вміст цукру і жиру (зокрема, транс жиру) в продуктах були обмежені, але вміст солі – залишається без аналогічних регуляцій. Read more

Чи отримує ваша дитина достатньо сонячного вітаміну? Новини,Рекомендації по харчуванню

yinimodel_post_nnvitd

Можливо, ви прагнете переконатися, що ваша сім’я харчується здоровою збалансованою дієтою, але, можливо, є один важливий вітамін, на який ви не звертаєте уваги. І швидше за все, ваші діти його не отримують в достатній кількості. Вітамін D, відомий як «сонячний вітамін», природним чином виробляється в нашій шкірі, коли ми зазнаємо впливу сонячного випромінювання. Але перебування Read more

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ, КАВА ТА РИЗИК СМЕРТНОСТІ ПРИ ЦУКРОВОМУ ДІАБЕТІ 2 ТИПУ Новини,Рекомендації по харчуванню

maxresdefault

- Результати японського дослідження демонструють, що ефекти були найсильнішими для тих, хто вживав і зелений чай, і каву. Дослідники повідомили, що вживання зеленого чаю та кави було пов’язано зі зниженням смертності від усіх причин у японських хворих на цукровий діабет 2 типу, особливо у тих, хто вживав обидва напої.   У когортному досліджені, в якому Read more

КИШКОВА МІКРОБІОТА ВІДКРИВАЄ НОВІ ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ЦЕЛІАКІЇ Новини,Рекомендації по харчуванню

Depositphotos_37841809_l-2015-1200x630

Міжнародний дослідницький консорціум із залученням команд з Університету Макмастера (Канада), INRAE, Університету Сорбони в Парижі, INSERM, державних лікарень м. Париж (AP-HP) та Університету Вагенінгена (Нідерланди) показав, що кишкова мікробіота хворих на целіакію має дефект у виробництві активних сполук, які є результатом розщеплення триптофану мікроорганізмами. Отримані ними результати, опубліковані 21 жовтня в Science Translational Medicine, показують, Read more