СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 4) Новини,Рекомендації по харчуванню

images (1)

Чорний чай Метаболічні ефекти Imran з колегами провели дослідження біологічних ефектів від споживання чорного чаю [30], було визначено зменшення кількості холестерину ліпопротеїнів низької щільності та тригліцеридів з одночасним достовірним підвищенням ліпопротеїнів високої щільності при вживанні поліфенолів чорного чаю (теафлавінів та теарубінів). Таким чином, останні здатні покращувати ліпідний профіль і також мають потенціал у попередженні діабету. Read more

СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 3) Новини,Рекомендації по харчуванню

images

Зелений чай Найбільш важливими активними речовинами, що містяться у зеленому чаї є поліфеноли, які відомі під назвою катехінів. З них у найбільшій кількості представлений епіґаллокатехіну ґаллат (ЕҐКҐ). Останній запобігає оксидативному ушкодженню клітин завдяки нейтралізації активних кисневих сполук.   Серцево-судинні захворювання Різні рівні споживання зеленого чаю мають достовірну асоціацію з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, інфаркту міокарда, інсульту, Read more

СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 2) Новини,Рекомендації по харчуванню

f0d6dd63a19134903d444f4dddf711e8_fitted_740x0

Потенційна користь для поціновувачів чаю   У теперішній час, одним з найбільш перспективних напрямків у дослідженнях впливу споживання чаю є позитивна дія флавоноїдів при ризику ішемічної хвороби серця та при інсульті [10]. Вже отримано докази зменшення ризику фатальних кардіоваскулярних захворювань при високому споживанні флавоноїдів та флавонів. Grassi з колегами [11] дослідили, як флавоноїди чаю можуть Read more

СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 1) Новини,Рекомендації по харчуванню

content_incredibly_beautiful_chinese_tea-flower5

Після води чай вважається другим напоєм за рівнем споживання у світі [1]. Ймовірно, він є найстарішим з відомих напоїв та вперше почав заварюватись у Китаї близько 2700 років до н.е. [1]. Вічнозелена рослина Camellia sinensis росте у вигляді кущів з рясним листям, досить різким запахом квітів та коричнево-зеленими плодами з насінням [2]. Сьогодні відомо понад Read more

Як прожити довге і щасливе життя: в цьому можуть допомогти йогурт і фізичні вправи … Новини,Рекомендації по харчуванню

yogurt-cherries-raspberries-blueberries-healthy-sport-morning-breakfast-concept-yogurt-cherries-raspberries-blueberries-118179636

Будь то швидка прогулянка з собакою, пробіжка в парку або урок сальси, ми всі знаємо, що вправи здатні підняти наш настрій, а також поліпшити фізичне здоров’я. Але чи знаєте ви, що поєднання ваших регулярних вправ з щоденним вживанням йогурту може виявитися більш корисним для вашого серця і вашого благополуччя, ніж одні тільки вправи? Це попереднє Read more

Різноманітність кишкової мікробіоти: що ми можемо зробити, щоб зберегти її? Новости моды,Рекомендації по харчуванню

kish-bak

Недавні дослідження мікробіоти людського кишечника свідчать про те, що в західному світі різноманіття мікробіомів кишечника зменшується у порівнянні з традиційними суспільствами менш розвинених країн.   Група вчених, до складу якої входила Марія Г. Домінгес-Белло з Університету Рутгерса (США), підняла важливе питання в жовтневому номері Science щодо дій, які необхідно вжити для відновлення і збереження мікробіоти Read more

Кращий сніданок для здоров’я Новини,Рекомендації по харчуванню

51_main

By Shannon Brosek Останнє оновлення 2018 Більшість людей вважають, що сніданок є найважливішим прийомом їжі. В той же час, популярні американські сніданки, такі як пончики, тістечка і млинці, містять велику кількість насичених жирів, цукру та практично не мають білку і клітковини. Здоровий сніданок, який містить поживні нутрієнти, мусить забезпечити наш організм енергію зробити харчування повноцінним, Read more

ПЕРІОДИЧНЕ ГОЛОДУВАННЯ РАЗОМ ІЗ ГІПОКАЛОРІЙНОЮ ДІЄТОЮ – МОЖЛИВО НАЙБІЛЬШ ЕФЕКТИВНА КОМБІНАЦІЯ ДЛЯ ЗМЕНШЕННЯ ЗАЙВОЇ ВАГИ Новини,Рекомендації по харчуванню

1

Спостереження за жінками з надмірною вагою, які дотримувались гіпокалорійної дієти (ГД) та голодували три дні на тиждень, демонструє кращі результати у динаміці зменшення ваги та нормалізації кардіометаболічних маркерів. Такі результати отримані у невеликому восьми тижневому дослідженні, де ГД плюс голодування порівнювалось лише з обмеженням калорій або лише з голодуванням. Публікація у січневому номері журналу Obesity Read more

ПРОТИЗАПАЛЬНА ДІЯ ДІЄТИ У ЗМЕНШЕННІ РИЗИКУ СЕРЦЕВО-СУДИННИХ УСКЛАДНЕНЬ Новини,Рекомендації по харчуванню

photo_852

Хронічне запалення є передумовою для утворення атеросклеротичних бляшок, нестабільності вже існуючих, сприяючи їх розриву з розвитком інсультів та гострого коронарного синдрому. Нещодавно опубліковані результати двох досліджень, в яких автори намагались з’ясувати як харчування може впливати на ризик серцево-судинних та судинно-мозкових ускладнень. У першому з них (EVADE CAD study) було виконане порівняння рівня С-реактивного білку (СРБ) Read more

Які ферментовані продукти містять найбільш «дружні» бактерії? Новини,Рекомендації по харчуванню

fermentirovannie_produkti

Вибір ферментованих продуктів, зокрема таких як йогурт, може бути для нас чудовим способом  отримати «дружні» живі бактерії, які пов’язані з користю для здоров’я. Але не всі ферментовані продукти містять живі мікроби, більш того, кількість цих дрібних форм життя може сильно змінюватися між продуктами.   Ферментація давно використовується для продовження терміну придатності харчових продуктів і в Read more