«ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ»: БІЛЬШ СКЛАДНА ФОРМУЛА НІЖ СПІВВІДНОШЕННЯ НУТРІЄНТІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

348_3

Низьковуглеводна та низькожирова дієти не асоціюються зі зменшенням смертності, повідомляють дослідники з США. Вивчивши дані близько 40 000 дорослих американців, які споживали низьковуглеводний набір продуктів з одночасною відносно більшою кількістю протеїнів та жиру, вчені не побачили зменшення ризику смертності (відносний ризик – 0,97, 95% ДІ 0.93-1.00, р=0,06). У публікації, яка з’явилася у JAMA Internal Medicine, аналогічні Read more

Вплив молока та інших молочних продуктів на зниження ризику слабкості, саркопенії та когнітивної дисфункції у людей похилого віку: системний огляд Новини,Рекомендації по харчуванню

6g41z7cfydx82ae9b0531414412974

Харчування — це мінливий фактор, потенційно пов’язаний зі старінням. Молоко та інші кисломолочні продукти можуть сприяти профілактиці фізичних та когнітивних порушень. Було проведено системний огляд, щоб дослідити ефективність споживання молочних продуктів для запобігання когнітивних порушень, саркопенії та слабкості серед осіб літнього віку. Пошук публікацій здійснювався в електронних базах даних (MEDLINE через PubMed, Embase, Scopus, Кокранівський Read more

Переміжне голодування (керівництво для пацієнта) Новини,Рекомендації по харчуванню

ae5f59247382fa963d5bdf5f209aacdc_ce_738x490x0x0_fitted_740x0

Існує тільки декілька способів лікування, які за переконливими результатами проведених досліджень здатні ефективно лікувати багато захворювань та продовжувати життя. Голодування може допомогти у позбавленні від зайвої ваги, досягти позитивної динаміки у лікуванні серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та навіть раку. Корисність голодування обумовлена одночасним обмеженням калорій та фізіологічним перемиканням між періодами голоду і споживання їжі Read more

Дослідження споживання харчових продуктів 2018-2019 року у дорослого населення. КЛЮЧОВІ РЕЗУЛЬТАТИ ТА ВИСНОВКИ. Особливості харчової поведінки. Вага та індекс маси тіла Новини,Рекомендації по харчуванню

19-20.12-pischevoe-povedenie.800x600w

Особливості харчової поведінки: Середня кількість прийомів їжі у дорослих українців складає 3,66 разів на день; Тричі на день їсть більше половини людей (53,4%), значна частина населення споживає їжу 4-6 разів на день (43,8%). Про менше ніж три прийоми їжі повідомляють «скромні» 2,6% українців. Найбільше «калорійне навантаження» приходиться на вечірні прийоми їжі – вечерю та перекуси Read more

VEGANAURY. ТРИ УРОКИ ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

24370770

Чи може ваш пацієнт стати вегетаріанцем в цьому місяці? Veganuary — некомерційна організація, яка заохочує людей в січні місяці вести веганський спосіб життя, що поступово набирає популярність. Внаслідок екологічних проблем, проблем зі здоров’ям або надзвичайно популярних документальних фільмів Netflix, чимало ваших пацієнтів могли дати собі новорічну обіцянку — дотримуватись веганского або вегетаріанського способу життя. Погана Read more

Чи існує зв’язок між споживанням молочних продуктів та діабетом і смертністю? Три нові дослідження. Новини,Рекомендації по харчуванню

shutterstock_246813031

Нещодавно, в Американському журналі клінічного харчування, були опубліковані три нові дослідження. Вони демонструють цікаві дані щодо асоціацій між споживанням молочних продуктів, молочного жиру та ризику розвитку цукрового діабету 2 типу і смертністю. Ми представляємо для вас скорочений огляд, зібравши ключові моменти цих наукових робіт. Зміни споживання молочних продуктів та ризик діабету 2 типу Цей аналіз Read more

У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ ПЕРША КОНФЕРЕНЦІЯ ПРИСВЯЧЕНА ЗАСТОСУВАННЮ ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК Новини,Події,Презентації,Рекомендації по харчуванню

SON01798_TEMIRENKOphoto_min

Асоціація дієтологів України та Національний університет біоресурсів та природокористування України зібрали у Конференц-залі Національної академії медичних наук 12-го та 13-го грудня національних експертів та аудиторію учасників для дискусії на тему використання дієтичних добавок. Серед головних тем конференції – термінологія та регуляція обігу дієтичних добавок в Україні та за кордоном, використання саплементації при метаболічних порушеннях, для Read more

ЧИ МОЖУТЬ ДІЄТИЧНІ ДОБАВКИ ДОПОМОГТИ У ПОДОЛАННІ ДЕПРЕСІЇ? Новини,Рекомендації по харчуванню

depressiya-1

Здорове харчування та саплементація корисними харчовими речовинами разом можуть здійснювати численні впливи не лише на фізичне, але й на психічне здоров’я сучасної людини. Багато з нас сьогодні опиняється у скрутних ситуаціях, наслідком яких все частіше стає депресія з її різними за характером та важкістю проявами. Багато людей змушені приймати ліки, щоб справитись з пригніченим психічним станом. Read more

Чи може вживання йогурту допомогти захистити печінку? Новини,Рекомендації по харчуванню

liver

Мова йде про приховану небезпеку, про яку багато хто з вас навіть не чув. Неалкогольна жирова хвороба печінки може захопити вас зненацька і, перш ніж ви зрозумієте що трапилось, завдати серйозної шкоди цьому життєво важливому органу. Не пов’язане з вживанням алкоголю, ненормальне накопичення жиру в печінці може призвести до різних проблем зі здоров’ям, в тому Read more

Йогурт, фортифікований вітаміном Д. Новини,Рекомендації по харчуванню

কেন খাবেন টক দই

Чи отримуєте ви достатню кількість вітаміну D зі свого раціону? Швидше за все, це не так – його надходження з їжею у більшості людей не відповідає рекомендованому рівню. В той же час забезпечення організму достатньою кількістю вітаміну D вкрай важливе для здоров’я. Хороша новина – є простий і смачний спосіб вирішити проблему. Автори цього огляду Read more