ВИЩИЙ РІВЕНЬ СПОЖИВАННЯ ГРИБІВ АСОЦІЙОВАНИЙ З МЕНШИМ РИЗИКОМ ЗАХВОРЮВАННЯ НА РАК Новини,Рекомендації по харчуванню

6a16babebedc439487bcb2d832313cec

Гриби лишаються категорією харчової продукції, яка не отримує стільки ж уваги від фахівців як, наприклад, овочі або горіхи. Вочевидь, низька калорійність (20-25 ккал/100 г) та достатньо висока поживна цінність дозволяють віднести гриби до корисних продуктів. Вони постачають значну кількість важливих нутрієнтів, включаючи вітаміни групи В, селен, цинк, фосфор, харчові волокна.. Отже, наступного разу, коли будете Read more

НАСКІЛЬКИ ЕФЕКТИВНИМИ МОЖУТЬ БУТИ ЛІКИ У ТЕРАПІЇ ОЖИРІННЯ? Новини,Рекомендації по харчуванню

medik

Результати нещодавніх досліджень, опубліковані в журналах «JAMA» і «The New England Journal of Medicine» виявили чудову ефективність ін’єкції семаглютиду один раз на тиждень для довгострокової втрати ваги, із середнім схудненням 16% і 14,9% від початкової ваги за 68 тижнів. Враховуючи складність підтримання досягненої втрати ваги та переваги схуднення для при багатьох захворювань, підвищення якості життя, Read more

L.acidophilus МОЖЕ ЕФЕКТИВНО ЛІКУВАТИ ЗАПАЛЕННЯ КИШЕЧНИКА Новини,Рекомендації по харчуванню

Evng0SrWgAE5yYH

Щільні міжепітеліальні зв’язки на рівні клітин кишечника (TJ) діють як функціональний та структурний бар’єр проти шкідливих антигенів, що сприяють ураженню кишечника при запальних захворюваннях кишечника (ЗЗК) та інших запальних станах кишечника. Дефектний кишковий бар’єр TJ, який іноді називають «негерметичним кишечником», відіграє важливу роль у загостренні та пролонгації запалення кишечника. Нові дослідження, про які повідомляється в Read more

УЯВЛЕННЯ ПРО ЗАХИСНИЙ ЕФЕКТ ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК ПРОТИ COVID-19 Новини,Рекомендації по харчуванню

f3c891c2-4674425652462-740x493

Прийом полівітамінів, омега-3, пробіотиків або вітаміну D може зменшити ризик позитивного тесту SARS-CoV-2, — принаймні серед жінок. Про це свідчить велике популяційне дослідження, опубліковане у журналі BMJ Nutrition Prevention & Health. В той же час, прийом будь-яких добавок вітаміну С, цинку або часнику не пов’язані з меншим ризиком позитивного тесту на вірус. Дослідники зазначають, що Read more

ВЖИВАННЯ КОФЕЇНУ ПЕРЕД ФІЗИЧНИМ НАВАНТАЖЕННЯМ ДОПОМАГАЄ СПАЛЮВАТИ ЖИР Новини,Рекомендації по харчуванню

kofe-i-sport-1

Результати нового дослідженням, опубліковані у Journal of the International Society of Sports Nutrition, свідчать про те, що вживання #кофеїну або міцної кави за півгодини до аеробного фізичного навантаження може сприяти спалюванню жиру. Автори запевняють, що ефекти більш виражені при виконанні фізичних вправ вдень, а не вранці. Франсіско Хосе Амаро-Гатете, провідний автор дослідження, фізіолог з університету Read more

ДОСЛІДНИКИ ВИЗНАЧАЮТЬ КАНДИДАТІВ НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ НА ОСНОВІ ПРОБІОТИКІВ Новини,Рекомендації по харчуванню

icon-928

Дослідники з Негевського університету імені Бен-Гуріона (БГУ) вперше визначили нових кандидатів на ліки на основі молекул, виділених з йогурту для боротьби з патогенними бактеріями та для лікування різних запальних станів, включаючи запальні захворювання кишечника (ЗЗК) та COVID-19, що асоціюється із розвитком цитокінової бурі. Дослідження, опубліковане в Microbiome, провідному рецензованому виданні, очолив доктор філософії Orit Malka. Read more

ЧИ МОЖЕ ПРОБІОТИК БУТИ КОРИСНИМ ДЛЯ ДІТЕЙ, ЯКИХ ГОДУЮТЬ ГРУДНИМ МОЛОКОМ? Новини,Рекомендації по харчуванню

stillen_info_1

Пробіотики – корисні для шлунково-кишкового тракту бактерії, зазвичай мають коротку тривалість життя, рідко приживаються або колонізують кишечник. Але нове дослідження вчених із Каліфорнійського університету в Девісі демонструє, що у немовлят, яких годують грудним молоком, і яким вводили пробіотик B. infantis, він зберігається в кишечнику дитини до одного року і відіграє важливу роль у підтримці здоров’я Read more

РЕГУЛЯРНЕ СПОЖИВАННЯ КОФЕЇНУ ПОВ’ЯЗАНЕ ЗІ ЗМЕНШЕННЯМ ОБ’ЄМУ МОЗКУ Новини,Рекомендації по харчуванню

kofe-i-mozg

Нове дослідження показало, що регулярне споживання #кофеїну пов’язане зі зменшенням об’єму сірої речовини, але не це не є наслідком потенційного негативного впливу на сон. Дослідники виявили, що вплив кофеїну на сіру речовину головного мозку є тимчасовим і зворотнім при припиненні вживання відповідних продуктів і напоїв.   ►Перший автор дослідження Ю-Шіуан Лін з Центру хронобіології Базельського Read more

ВЖИВАННЯ ОБРОБЛЕНОГО М’ЯСА МОЖЕ ЗБІЛЬШИТИ РИЗИК ДЕМЕНЦІЇ Новини,Рекомендації по харчуванню

crufotomyaso3-780x480-780x410

Дослідники з Університетської групи харчової епідеміології проаналізували дані 500 000 суб’єктів і з’ясували, що споживання 25 г обробленого м’яса на добу (приблизно еквівалентно одному середньому шматочку бекону), асоційоване з підвищенням ризику розвитку деменції на 44%.   Результати аналізу також показали, що вживання деяких видів необробленого червоного м’яса, таких як яловичина, свинина чи телятина, навпаки може Read more

ВЖИВАННЯ ВІТАМІНУ D ПОВ’ЯЗАНО З МЕНШИМ РИЗИКОМ РОЗВИТКУ РАКУ Новини,Рекомендації по харчуванню

02-2

Чи може вживання вітаміну D зменшити ймовірність розвитку раку, який прогресує або є смертельним? Дослідження, опубліковане 18 листопада 2020 року в журналі «JAMA Network Open» онлайн, надає певні докази.   Серед більш ніж 25000 учасників ті, які вживали 2000 МО (міжнародних одиниць) вітаміну D щодня у середньому протягом 5,3 років мали майже на 20% менший Read more