П’ятниця, 18 травня 2012
15:32
У зовсім молодому віці, у дітей 14-15 років зараз спостерігають інсульти. Батькам радять звернути увагу на харчування дітей.
Про це 18 травня на прес-конференції «Що їсти і пити у спекотний період? Спростування міфів та рекомендації дієтологів. Особливості харчування на Львівщині» розповіла дієтолог Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Зоряна Завада.
«Чому наші хвороби проявляються в старшому віці? Тому що має бути правильним харчування дітей – здорове харчування. Бо наші хвороби зараз почали молодіти. У зовсім молодому віці, у дітей 14-15 років спостерігають інсульти. І тому краще, щоб батьки, вчителі, медики звертали увагу на харчування дітей», – каже Зоряна Завада.
За її словами, діти неправильно харчуються – починаючи з дому, закінчуючи школою. «Діти повинні багато споживати калорійної їжі, оскільки витрачають багато енергії. Має бути в дітей і режим харчування, бо на дану годину починає вироблятися шлунковий сік і дитина готов споживати їжу. З правильним прийомом їжі буде здорова дитина», – додає дієтолог.
Вона пояснила, що діти повинні споживати, в першу чергу, овочі і фрукти, каші, дотримуватися питного режиму. Перші страви дітям теж радять їсти, адже має бути правильний набір продуктів. Президент Асоціації дієтологів України, головний позаштатний дієтолог МОЗ України Олег Швець каже, що перша страва – це українська традиція, корисна традиція, яку слід підтримувати.