Науковці університету Східної Англії у Норвічі, Великобританія провели дослідження зв’язку вживання флавоноїдів із ризиком інсульту. Результати цього великого дослідження не продемонстрували зменшення ризику інсульту в залежності від загальної кількості біофлавоноїдів. Однак, збільшення споживання флаванону (різновиду біофлавоноїдів) призводить до зменшення ризику ішемічного інсульту.
Цитруси та соки з них є головними природніми джерелами флаванону і результати проведеного дослідження демонструють помірне зменшення ризику інсульту у жінок, які постійно вживають апельсини, грейпфрути та інші цитрусові фрукти.
Жінки з найбільшою кількістю флаванону у складі дієти мали на 19% менший ризик ішемічного інсульту на протязі 14-тирічного спостереження у порівнянні з мінімальною їх кількістю у раціоні харчування.
У квітневій публікації в Американському кардіологічному журналі дослідники привернули увагу до того, що більшість флаванонів споживалась жінками у складі апельсинового або грейпфрутового соку (63%). Але реальний вміст цих біофлавоноїдів вищий у цілих цитрусових фруктах, тому вони є кращою альтернативою соку.