ЗВ’ЯЗОК МІЖ СПОЖИВАННЯМ ЙОГУРТУ ТА ОТРИМАННЯМ ДОСТАТНЬОГО РІВНЯ КОРИСНИХ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН Новини,Рекомендації по харчуванню

960m

Популярність йогурту зросла серед споживачів завдяки відчутній користі для здоров’я. У цьому дослідженні було вивчено взаємозв’язок між споживанням йогурту та споживанням / достатністю поживних речовин, якістю дієти та вагою тіла у дітей та дорослих. Були використані дані Національного обстеження здоров’я та харчування за 2001–2016 рр. (N = 65 799), а споживачі йогурту були визначені як ті, хто споживає будь-яку кількість йогурту протягом 24 годин. Звичайне споживання поживних речовин визначали за допомогою методу Національного інституту раку, а якість дієти розраховували за оцінками Індексу здорового харчування-2015 (IЗХ-2015) після коригування даних для демографічних факторів та факторів способу життя. Дані показують, що приблизно 6,4% дітей та 5,5% дорослих споживають йогурт на рівні 150 ± 3 та 182 ± 3 г / день відповідно. Споживачі йогуртів мали вищу якість дієти (на 10,3% та 15,2% вищі показники IЗХ-2015 для дітей та дорослих відповідно); більш високий рівень споживання клітковини, кальцію, магнію, калію та вітаміну D; в цій групі більша частка населення відповідає рекомендованим нормам споживання кальцію, магнію та калію, ніж неспоживачі. Споживання йогурту також було пов’язано з меншою масою тіла, індексом маси тіла (ІМТ), на 23% був нижчий ризик зайвої ваги / ожиріння для дорослих. На закінчення, споживання йогурту було пов’язано із більшим рівнем споживання поживних речовин, достатністю надходження поживних речовин та якістю дієти як у дітей, так і у дорослих.

 

Джерело: Cifelli CJ, Agarwal S, Fulgoni VL 3rd. Association of Yogurt Consumption with Nutrient Intakes, Nutrient Adequacy, and Diet Quality in American Children and Adults. Nutrients. 2020 Nov 9;12(11):3435

ЗВ’ЯЗОК МІЖ СПОЖИВАННЯМ ЙОГУРТУ ТА ОТРИМАННЯМ ДОСТАТНЬОГО РІВНЯ КОРИСНИХ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *