Європейська агенція з харчової безпеки (EFSA) повідомляє про можливість спричинення ушкоджень печінки споживанням високих доз дієтичних добавок із вмістом екстракту зеленого чаю.
Заварений зелений чай продовжує вважатись безпечним. Так само, як і розчинні напої з чаєм, тому що вони містять значно меншу кількість антиоксидантів. Останні природньо присутні у зеленому чаї.
Експерти EFSA дійшли висновку, що споживання надмірної кількості антиоксидантів зеленого чаю може бути шкідливим та спричинювати пошкодження печінки.
Більшість дієтичних добавок вміщує такі антиоксиданти від 5 мг до 1000 мг. Водночас, у напоях їх зазвичай не більше 300 мг. Проведені дослідження демонструють, що їх вживання у кількості більше 800 мг становить небезпеку для здоров’я. Фахівці EFSA говорять про те, що лишається невизначеним дозування у дієтичних добавках, яке можна вважати абсолютно безпечним.
Підкреслюється, що навіть високий ризик споживання зеленого чаю не асоціюється із пошкодженнями печінки, тому що цей напій має набагато менший вміст антиоксидантів.
Джерело інформації: EFSA J 2018: //bit.ly/2J5fUnD