ВСТАНОВЛЕННЯ ПРІОРІТЕТУ ЩОДО ХАРЧОВИХ ПОТРЕБ ДІТЕЙ З МЕТОЮ ПІДТРИМКИ ЇХ ОПТИМАЛЬНОГО РОСТУ, РОЗВИТКУ ТА ЗДОРОВ’Я ПРОТЯГОМ УСЬОГО ЖИТТЯ Новини,Рекомендації по харчуванню

2ccea54545beb98e0b7cb1c7547cd8a9

Зусилля, спрямовані на підтримку оптимального здоров’я дітей, повинні відповідати потребам у харчуванні для належного росту та розвитку, профілактики ожиріння та інших хронічних захворювань, одночасно створюючи міцну основу для навчання та успіху протягом усього життя. З урахуванням зростаючої кількості пріоритетів, що мають вирішальне значення для загального стану здоров’я дитини, реальні харчові потреби можна легко упустити, що створює ризик неадекватного споживання корисної їжі протягом дитинства та в подальшому. Врахування харчових потреб вагітних жінок, немовлят та дітей є важливим для підтримки здорового, стабільного режиму харчування, задоволення потреб дітей у поживних речовинах під час критичних періодів зростання.

Рівень дитячого ожиріння протягом останніх років тримався відносно стабільним. Проте цей показник залишається історично високим, що формує для мільйонів молодих людей ​​більший ризик серйозних захворювань, включаючи артеріальну гіпертензію, діабет 2 типу, серцеві захворювання та астму.

Рівень ожиріння зростає з віком, і спостерігаються значні нерівності в показниках, особливо для чорношкірих та латиноамериканських молодих людей. Відповідно до звіту Фонду Роберта Вуда Джонсона (RWJF) про стан ожиріння у дитинстві, опублікованому в жовтні 2019 року, Сполучені Штати щорічно витрачають 14 мільярдів доларів лише на боротьбу із дитячим ожирінням.1 Звіт має на меті пролити світло на складність причин ожиріння, починаючи від економічних, політичних та екологічних впливів на культурні норми та окремі фактори. Рішення для вирішення взаємопов’язаних питань продовольчої незахищеності, харчової недостатності та ожиріння серед дітей однаково складні. Ці взаємопов’язані проблеми продовжують непропорційно впливати на громади та малозабезпечені сім’ї.

 

Продовольча незабезпеченість та економічна нерівність зростають і все глибше відчуваються вразливими громадами. Це відображається в недавньому звіті Служби економічних досліджень Міністерства сільського господарства США, який показав, що кількість домогосподарств, які переживають продовольчу незахищеність, залишається високою, незважаючи на останні покращення.

Більшість американців не дотримуються рекомендацій щодо споживання овочів, фруктів та молочних продуктів, які містять важливі поживні речовини, що підтримують оптимальний стан здоров’я та успіхи в навчанні.

Включіть молоко та молочні продукти в рекомендації щодо здорового харчування дітей.

Наукові дослідження підтверджують, що молоко, йогурт та сир створюють унікальну комбінацію поживних речовин — кальцій, вітамін D, калій та інші — які спільно забезпечують різноманітні переваги для здоров’я, включаючи оптимальний ріст та розвиток дітей та зниження ризику розвитку хронічних захворювань, таких як діабет 2 типу та хвороби серця.4 Широкий вибір молока та молочних продуктів пропонує безліч варіантів для задоволення особистих потреб, смаків та уподобань.

Молочні продукти мають певні переваги над рослинною їжею та іншими продуктами тваринного походження завдяки складній суміші компонентів, біоактивних речовин. Наприклад, якщо порівнювати з напоями на рослинній основі, молоко тваринного походження має найбільш збалансований розподіл енергії з вуглеводів, білків та жирів у поєднанні з унікальним пакетом поживних речовин, який важко чимось замінити. Особливо це стосується маленьких дітей та підлітків, оскільки молочна їжа робить важливий дієтичний внесок у підтримку їх оптимального зростання і розвитку.

 

Окрім акценту на споживанні різноманітних рослинних продуктів, дієтичні рекомендації для американців рекомендують вживати молочні продукти для задоволення харчових потреб та зменшення ризику хронічних захворювань. Дані показують, що більшість американців не виконують рекомендацій щодо споживання овочів, фруктів та молочних продуктів,5 які містять важливі поживні речовини, що підтримують оптимальний стан здоров’я та успіхи в навчанні. Заохочення споживання їжі, із високою поживною щільністю, може допомогти усунути недоліки, які існують серед людей усіх вікових категорій.

Напої, призначені для дітей, часто містять оманливі повідомлення про здоров’я

Дослідження показують, що те, що п’ють діти, може мати великий вплив на їх здоров’я, оскільки напої вносять значний внесок у споживання нутрієнтів. В той же час, на ринку існує багато напоїв, що містять невірну інформацію, яка може заплутати батьків, вихователів та навіть медичних працівників, внаслідок чого виникає плутанина, які напої корисні, а яких слід уникати. Аналіз продажу, споживання та збуту дитячих напоїв у Сполучених Штатах показав, що підсолоджені напої представляли майже дві третини продажів дитячих напоїв у 2018 році.6 Саме ці напої, призначені для дітей, часто містять оманливі повідомлення про здоров’я.

Національні репрезентативні дані підтверджують, що схема споживання напоїв у дітей раннього віку відрізняється від сучасних рекомендацій. Серед дітей віком від 2 до 5 років 44% споживають напої, підсолоджені цукром, із середньодобовим споживанням 9 унцій. Загалом напої вносять 32% доданого цукру в дієту дітей.7 Крім того, існують значні відмінності між етнічними групами та рівнем доходу.8

З огляду на важливість вживання напоїв у ранньому дитинстві та необхідність вичерпних та послідовних рекомендацій, що ґрунтуються на фактичних даних, “Healthy Eating Research” скликала експертну комісію для розробки рекомендацій по вживанню напоїв для здорових дітей 5,11

Сформований звіт підтримує споживання дітьми, починаючи з одного року звичайного молока та води. Рекомендації також спрямовані на зменшення споживання дітьми цукру в напоях, заохочуючи тим самим пити воду для втамування спраги та не рекомендуючи споживати підсолоджені цукром напої. Намагаючись забезпечити адекватні потреби в поживних речовинах для росту та розвитку, звіт також підкреслює важливість споживання молока у загальному режимі здорового харчування дітей та класифікує альтернативні напої на рослинній основі (крім фортифікованих соєвих напоїв) як «не рекомендовані» для дітей віку 0–5. Через широку варіативність профілів поживних речовин серед альтернативних напоїв на рослинній основі, комісія дійшла згоди, що ці напої не є харчовими еквівалентами молока тваринного походження і тому їх не слід вживати виключно замість молока.

Фахівці сходяться в думці, що програми шкільного харчування позитивно впливають на результати харчування та здоров’я дітей та підлітків.

Підтримка оптимального здоров’я дітей у молодому віці є критично важливою.

Слід збільшити доступ до поживної їжі за допомогою шкільного харчування та федеральних програм допомоги в харчуванні.

Фахівці сходяться в думці, що програми шкільного харчування позитивно впливають на результати харчування та здоров’я дітей та підлітків. Наявні докази показують, що споживання їжі з високою поживною цінністю, яка стає доступною у програмах шкільного харчування, пов’язане з поліпшенням академічних, поведінкових та медичних результатів. Наприклад, дослідження показують, що вживання шкільного сніданку щодня асоціюється із більш здоровим вибором їжі серед школярів США12. На додаток до поліпшення загального споживання поживних речовин, споживання, зокрема овочів, фруктів або молочних продуктів, доступних у програмах шкільного харчування, пов’язане з покращенням успіхи в навчанні та здоров’ї дітей та підлітків.13

 

Зараз багато дітей мають надлишкову вагу та недоїдають, особливо у вразливих громадах. Доступ до поживної та корисної їжі, такої як молоко та молочні продукти, фрукти, овочі, цільні злаки та високоякісні рослинні та тваринні джерела білка, є надзвичайно важливим для того, щоб допомогти дітям рости здоровими та повноцінно використовувати свій потенціал.

Заклик до дії

Багатосекторні стратегії задоволення потреб дітей у харчуванні повинні бути ретельно сформовані на основі науково обґрунтованого підходу. Дуже важливо співпрацювати, щоб забезпечити дітям та їхнім сім’ям доступ до їжі, з високою поживною щільністю, та середовища, що формує і підтримує звички здорового харчування протягом усього життя. Угода між лідерами у галузі охорони здоров’я, освіти та сільського господарства — включаючи як приватний, так і державний сектор — забезпечує важливу платформу для запуску міжфункціональних стратегій для підвищення здоров’я дітей та їх сімей, де вони живуть, навчаються, працюють та грають.

 

«Лише спільними зусиллями ми можемо побудувати націю, яка підтримає та забезпечить добробут усіх наших дітей та їх сімей». — Лікар. Річард Бессер, президент та генеральний директор RWJF

Джерело:

  1. State of Childhood Obesity: Helping All Children Grow Up Healthy. Robert Wood Johnson Foundation; 2019. https://media.stateofobesity.org/wp-content/uploads/2019/11/18171114/SoCo-Report-WEB-111819.pdf. Accessed December 3, 2019.
  2. National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine. Vibrant and Healthy Kids: Aligning Science, Practice, and Policy to Advance Health Equity. Washington, DC: The National Academies Press; 2019. doi:10.17226/25466.
  3. Coleman-Jensen A, Rabbitt MP, Gregory CA, Singh A. Household Food Security in the United States in 2018. ERR-270. US Department of Agriculture, Economic Research Service; 2019. https://www.ers.usda.gov/publications/pub-details/?pubid=94848. Accessed October 1, 2019.
  4. Dietary Guidelines Advisory Committee. Scientific Report of the 2015 Dietary Guidelines Advisory Committee. Washington, DC: US Dept of Agriculture, Agricultural Research Service; 2015. https://health.gov/dietaryguidelines/2015-scientific-report/. Accessed January 8, 2020.
  5. Food Availability (Per Capita) Data System Interactive Charts and Highlights. US Department of Agriculture, Economic Research Service. https://www.ers.usda.gov/data-products/food-availability-per-capita-data-system/interactive-charts-and-highlights/#calorie. Updated September 5, 2019. Accessed December 3, 2019.
  6. Harris JL, Romo-Palafox M, Choi YY, Kibwana A. Children’s drink FACTS 2019: sales, nutrition, and marketing of children’s drinks. UConn Rudd Center for Food Policy & Obesity website. http://uconnruddcenter.org/childrensdrinkfacts. Published October 2019. Accessed December 3, 2019.
  7. Moshfegh AJ, Garceau AO, Parker EA, Clemens JC. Beverage choices among children: what we eat in America, NHANES 2015-2016. Food Surveys Research Group Data Brief No. 22. US Department of Agriculture, Agriculture Research Service. https://www.ars.usda.gov/ARSUserFiles/80400530/pdf/DBrief/22_Beverage_choices_children_1516.pdf. Published May 2019. Accessed December 3, 2019.
  8. Welker EB, Jacquier EF, Catellier EJ, Anater AS, Story MT. Room for improvement remains in food consumption patterns of young children aged 2–4 years. J Nutr. 2018;148(3):1536S-1546S. doi:10.1093/jn/nxx053.
  9. Grimes CA, Szymlek-Gay EA, Nicklas TA. Beverage consumption among US children aged 0-24 months: National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Nutrients. 2017;9(3). pii: E264. doi:10.3390/nu9030264.
  10. Wang Y, Guglielmo D, Welsh JA. Consumption of sugars, saturated fat, and sodium among US children from infancy through preschool age, NHANES 2009-2014. Am J Clin Nutr. 2018;108(4):868-877. doi:10.1093/ajcn/nqy168.
  11. Lott M, Callahan E, Welker Duffy E, Story M, Daniels S. Consensus statement: healthy beverage consumption in early childhood: recommendations from key national health and nutrition organizations. Healthy Eating Research website. https://healthyeatingresearch.org/research/consensus-statement-healthy-beverage-consumption-in-early-childhood-recommendations-from-key-national-health-and-nutrition-organizations/. Published September 2019. Accessed October 1, 2019.
  12. School nutrition and meal cost study. Food and Nutrition Service, US Department of Food and Agriculture website. https://www.fns.usda.gov/school-nutrition-and-meal-cost-study. Published April 23, 2019. Accessed November 11, 2019.
  13. Bradley BJ, Greene AC. Do health and education agencies in the United States share responsibility for academic achievement and health? A review of 25 years of evidence about the relationship of adolescents’ academic achievement and health behaviors. J Adolesc Health. 2013;52(5):523-532. doi:10.1016/j.jadohealth.2013.01.008.
  14. Schwarzenberg SJ, Georgieff MK. Advocacy for improving nutrition in the first 1000 days to support childhood development and adult health. Pediatrics. 2018;141(2):e20173716; doi:10.1542/peds.2017-3716.

 

ВСТАНОВЛЕННЯ ПРІОРІТЕТУ ЩОДО ХАРЧОВИХ ПОТРЕБ ДІТЕЙ З МЕТОЮ ПІДТРИМКИ ЇХ ОПТИМАЛЬНОГО РОСТУ, РОЗВИТКУ ТА ЗДОРОВ’Я ПРОТЯГОМ УСЬОГО ЖИТТЯ
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *