Згідно з новим дослідженням, опублікованим у журналі «Journal of Endocrine Society», вживання кориці покращує контроль рівня цукру в крові у людей з переддіабетом і може уповільнити розвиток діабету 2 типу.
За підрахунками, майже 90 мільйонів людей у США хворі на переддіабет, який виникає, коли рівень цукру в крові стає вище норми, і часто призводить до діабету 2 типу. Визначення стратегій запобігання розвитку переддіабету та діабету 2 типу є складним, але дуже важливим для великої кількості населення.
Автор дослідження, Джуліо Ромео, доктор Джослінського Діабетичного Центру в Бостоні, штат Массачусетс, зазначив, що 12-тижневе дослідження показало, що додавання кориці в раціон позитивно впливає на підтримання стабільного рівня цукру в крові для учасників з переддіабетом. Ці результати є поштовхом до більш тривалих і масштабних досліджень для того, щоб вияснити, чи може кориця з часом знизити ризик розвитку діабету 2 типу.
У рандомізованому клінічному досліджені було виявлено ефект вживання кориці у 51 учасників з діабетом. Учасники протягом 12 тижнів отримували 500 мг коричної капсули або плацебо тричі на день. Дослідники виявили, що добавки з корицею знижують ненормальний рівень глюкози і покращують реакцію організму на вживання вуглеводів, які безпосередньо впливають на розвиток переддіабету. Кориця нормально засвоювалася в кожного з учасників і не була пов’язана з конкретними побічними ефектами або несприятливими подіями.