Дослідження споживання харчових продуктів 2018-2019 року у дорослого населення. Ключові результати та висновки. Новини,Рекомендації по харчуванню

157fb6dc2afaf759d7f167777fc3ca72-quality_70Xresize_crop_1Xallow_enlarge_0Xw_698Xh_465

Особливості споживання цукру Середній рівень споживання вільного цукру у дорослих українців складає 46 грамів на добу. Лише близько чверті населення дотримується рекомендацій щодо оптимального споживання вільного цукру — менше 25 грамів на день (25% чоловіків та 23% жінок в середньому щодня вживають до 25 грамів цукру). Більшість українців (40%) споживає від 25 г до 50 Read more

Роль молока та молочних продуктів для здоров’я та профілактики неінфекційних хронічних захворювань: серія системних оглядів (1) Новини,Рекомендації по харчуванню

images

Молоко та молочні продукти містять багато поживних речовин і в значній мірі сприяють задоволенню харчових потреб щодо білку, кальцію, магнію, фосфору, калію, цинку, селену, вітаміну А, рибофлавіну, вітаміну В-12 та пантотенової кислоти. Однак у багатьох країнах споживання молочних продуктів зменшується та відходить від рекомендованого рівня, і потенційна користь молока та молочних продуктів для здоров’я постає Read more

дослідження споживання харчових продуктів 2018-2019 року у дорослого населення. Споживання солі. Новини,Рекомендації по харчуванню

shutterstock_149343089-980x400

Українці споживають вдвічі більше рекомендованої кількості солі 9,7 г порівняно з 5 г у РЗХД та аналогічними рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Чоловіки споживають на 17% більше солі у порівнянні з жінками – 10,7 грамів проти 8,9 грамів. Більше половини солі (59%) надходить у складі технологічно-оброблених харчових продуктів, решта (41%) використовується при приготуванні та Read more

ОДНА ШОКОЛАДКА ЩОДНЯ НЕ ДАЄ ДЕПРЕСІЇ ШАНСІВ ЗІПСУВАТИ ВАШЕ ЖИТТЯ Новини,Рекомендації по харчуванню

007

A CHOCOLATE A DAY KEEPS DEPRESSION AWAY Дослідження великої вибірки у складі 13626 дорослих (старших 20 років) у США, які не хворіли на цукровий діабет, у рамках Національного дослідження харчування та здоров’я з 2007-2008 р. по 2013-2014 р. проведений для вивчення асоціації між споживанням шоколаду та депресією, яка визначалась за бальною шкалою. За допомогою мультиваріантного регресивного аналізу було відокремлено вплив інших факторів: соціодемографічних, інших дієтичних та маючих відношення до способу Read more

Вперше в Україні представлені результати масштабного національного дослідження актуального харчування українців. Новини,Події,Рекомендації по харчуванню

Цветной-прозрачный_Ассоциация-диетологов-украины

16 жовтня 2019 року з нагоди Міжнародного дня харчування на майданчику платформи «ПроЗдорове» відбулася офіційна презентація результатів національного дослідження актуальної структури харчування українців. Дане дослідження є безпрецедентним для України. В дослідженні взяли участь 1232 особи віком від 1 до 60 років. Вибірка — репрезентативна міському населенню України за критеріями: вік, стать, тип населеного пункту, регіону. Учасники дослідження не лише Read more

Споживачі йогурту можуть мати знижений ризик серцевих захворювань Новини,Рекомендації по харчуванню

f649263f18f90e221b0c34d8bf5996dd2bf35af018d2ab36f

Споживачі йогурту можуть мати знижений ризик серцевих захворювань Переймаєтесь через захворювання серця? Нарівні із інсультом та діабетом 2 типу, вони залишаються головною загрозою для здоров’я чоловіків та жінок. Вчені всього світу намагаються дізнатись якомога більше про те, як ми можемо захистити себе. Серед останніх досягнень — результати представленого австралійського дослідження: регулярне споживання йогурту може знизити Read more

Дослідження на тваринах виявляють вплив йогурту на кишкові бактерії Новини,Рекомендації по харчуванню

1073875

Збалансоване співвідношення бактерій у кишечнику допомагає підтримувати нас у сталій формі, в той же час певні стани, такі як ожиріння, діабет та запальні захворювання кишечника, пов’язані з порушенням цього делікатного балансу. Сплеск наукових досліджень вказує на потенційну відновлювальну дію певних (ферментованих) продуктів, зокрема таких як йогурт. В цьому дослідженні мова йде про те, що йогурт Read more

НАЙКРАЩІ МАТЕРІАЛИ З КОНФЕРЕНЦІЇ NUTRITION 2019 (BALTIMORE, JUNE 2019) Новини,Рекомендації по харчуванню

asn 2019 banner

ЗМІНИ ПОВЕДІНКИ І КОНТРОЛЬ ВАГИ Багато людей по всьому світу робить численні спроби змінити власну вагу, часто з метою позбутись зайвих кілограмів. На превеликий жаль, більшість цих спроб не зумовить тривалого успіху. Справа у тому, що еволюція працює проти них. Про це говорили експерти на науковій сесії «Створення стабільних змін у поведінці». Людство генетично запрограмоване Read more

Грецький йогурт як закуска після тренування Новини,Рекомендації по харчуванню

20c47bb3f606cd488edcd1d297daf369

Наступного разу, коли ви відправляєтесь у спортзал, візьміть із собою грецький йогурт як закуску після тренування. І вже скоро зможете оцінити його користь! Представлене дослідження дозволяє припустити, що при бажанні наростити м’язи та стати красивіше, такий підхід здатен дати більше, ніж просто фітнес.   Вибір перекусу після тренування дуже важливий, тому що це час відновлення Read more