Викриття міфів про жирні молочні продукти Новини,Рекомендації по харчуванню

146

У всьому світі дуже поширена думка про те, що жирні молочні продукти менш корисні, ніж їх еквіваленти з низьким вмістом жиру, проте це ствердження може бути всього лише міфом. Підтвердження цього означає, що ви можете перекусити жирною молочною їжею — сиром, цільним молоком, жирним йогуртом — із задоволенням і без провини перед собою.   Протягом Read more

ДЕФІЦИТ ВІТАМІНУ D НЕГАТИВНО ВПЛИВАЄ НА СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ МОЗКУ Новини,Рекомендації по харчуванню

360450

Неоптимальний рівень вітаміну D імовірно може спричинювати структурні контакти у головному мозку, дестабілізувати навколо нейронні мережі (ННМ), які створюють «каркас» для нейронів. Наслідком цього може бути погіршення пам’яті та спроможності до навчання, про що свідчать результати нещодавнього дослідження. ННМ складаються з молекул білків та вуглеводів, створюючи міцну підтримуючу сітку навколо певних нейронів. ЇЇ наявність стабілізує контакти Read more

Почніть свій день зі здорового сніданку, пов’язаного з контролем ваги Новини,Рекомендації по харчуванню

musli

Ви стурбовані з приводу розмірів талії? Результати дослідження, про яке йде мова, стверджують, що «здоровий сніданок» щодня може допомогти у вирішенні цього питання. Важливості сніданку часто не надають достатньої уваги, тому досить легко потрапити у пастку, думаючи, що пропуск сніданку допоможе скинути кілька кілограмів. Фактично, у ряді досліджень вже було продемонстровано, що люди, які пропускають Read more

Так йогурту та сиру: Нова, покращена середземноморська дієта Новини,Рекомендації по харчуванню

photo_852

Нові дослідження Університету Південної Австралії показують, що середземноморська дієта з підвищеним вмістом молочних продуктів значно покращить результати здоров’я людей, які мають ризик серцево-судинних захворювань — і такий підхід навіть більш ефективний, ніж дієта з низьким вмістом жирів. Серцево-судинні захворювання є однією з головних причин смерті в Австралії, що зачіпають 4,2 млн. австралійців і вбивають одного Read more

Полезен ли для вас греческий йогурт? Новини,Рекомендації по харчуванню

14179

Греческий йогурт отличается от других йогуртов тем, что он проходит через процесс трансформации для удаления сыворотки. Сыворотка — это жидкость, которая содержит лактозу, натуральный сахар, содержащийся в молоке. Греческий йогурт — популярный молочный продукт, но полезен ли он для вас? Приготовление йогурта предполагает сбраживание молока живыми культурами полезных бактерий. Створоженный греческий йогурт содержит меньше сахара, Read more

Молочні продукти: здорове харчування чи ризик для здоров’я? Новини,Рекомендації по харчуванню

119431

Коли я була підлітком, я пила якомога більше молока (часто прямо з пакета, стоячи перед відкритим холодильником). Я бачила телевізійну рекламу про те, що молоко та інші молочні продукти є експрес-квитком до міцних кісток та сильних м’язів. Але сьогоднішня репутація молочних продуктів не є такою однозначною. В залежності від того, результати яких досліджень потрапили вам Read more

СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 4) Новини,Рекомендації по харчуванню

images (1)

Чорний чай Метаболічні ефекти Imran з колегами провели дослідження біологічних ефектів від споживання чорного чаю [30], було визначено зменшення кількості холестерину ліпопротеїнів низької щільності та тригліцеридів з одночасним достовірним підвищенням ліпопротеїнів високої щільності при вживанні поліфенолів чорного чаю (теафлавінів та теарубінів). Таким чином, останні здатні покращувати ліпідний профіль і також мають потенціал у попередженні діабету. Read more

СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 3) Новини,Рекомендації по харчуванню

images

Зелений чай Найбільш важливими активними речовинами, що містяться у зеленому чаї є поліфеноли, які відомі під назвою катехінів. З них у найбільшій кількості представлений епіґаллокатехіну ґаллат (ЕҐКҐ). Останній запобігає оксидативному ушкодженню клітин завдяки нейтралізації активних кисневих сполук.   Серцево-судинні захворювання Різні рівні споживання зеленого чаю мають достовірну асоціацію з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, інфаркту міокарда, інсульту, Read more

СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 2) Новини,Рекомендації по харчуванню

f0d6dd63a19134903d444f4dddf711e8_fitted_740x0

Потенційна користь для поціновувачів чаю   У теперішній час, одним з найбільш перспективних напрямків у дослідженнях впливу споживання чаю є позитивна дія флавоноїдів при ризику ішемічної хвороби серця та при інсульті [10]. Вже отримано докази зменшення ризику фатальних кардіоваскулярних захворювань при високому споживанні флавоноїдів та флавонів. Grassi з колегами [11] дослідили, як флавоноїди чаю можуть Read more

СПОЖИВАННЯ ЧАЮ ТА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я (ЧАСТИНА 1) Новини,Рекомендації по харчуванню

content_incredibly_beautiful_chinese_tea-flower5

Після води чай вважається другим напоєм за рівнем споживання у світі [1]. Ймовірно, він є найстарішим з відомих напоїв та вперше почав заварюватись у Китаї близько 2700 років до н.е. [1]. Вічнозелена рослина Camellia sinensis росте у вигляді кущів з рясним листям, досить різким запахом квітів та коричнево-зеленими плодами з насінням [2]. Сьогодні відомо понад Read more