Осторожно с минералкой! Без рубрики

12.04.2012 Не следует постоянно пить минеральную воду. Так считает президент Ассоциации диетологов Украины, главный внештатный диетолог Минздрава Украины Олег Швец. О принципах здорового питания и употребления воды Олег Швец рассказал на встрече с журналистами в Харьковском пресс-клубе. Вода, которую мы ежедневно потребляем, должна иметь в сбалансированный состав. Однако минеральные воды имеют узкую направленность, и при Read more

АЛКОГОЛЬ И ЗДОРОВЬЕ: ВОЗМОЖНЫ ЛИ ВАРИАНТЫ? Без рубрики

ВВЕДЕНИЕ Полезен или вреден алкоголь для здоровья человека? Существует множество причин, которые оставляют этот вопрос без простого и однозначного ответа. Люди употребляют алкоголь в течение многих тысячелетий, получая от процесса удовольствие и избегая нанесения ущерба собственному здоровью. Он продолжает занимать важное место во множестве религиозных церемоний и общественных событий. Кроме того, умеренный прием алкоголя может Read more

Устранение дефицита йода – одна из ключевых задач здравоохранения Без рубрики

Бруно Де Бенуа Научный консультант ВОЗ (Швейцария) О.В.Швец Директор Украинского НИИ питания Введение Дефицит йода признан глобальной проблемой здравоохранения, поскольку затрагивает около трети мирового населения и влечет за собой серьезные последствия для здоровья, связанные с ограничением трудоспособности, что сказывается в большой степени как на потенциале человеческих ресурсов, а вследствие этого на национальной экономике, так и Read more

Президент Асоціації дієтологів — про 4 основні продукти українців та наслідки Без рубрики

Картопля, буряк, хліб і… алкоголь входять до четвірки найбільш популярних продуктів у раціоні громадян України. Про це повідомив на прес-конференції у Львові президент Асоціації дієтологів України Олег Швець. «Перше місце утримує картопля, хоча вона і не є найкориснішим або здоровим продуктом», — сказав він. Натомість буряк, який посів друге місце, медик назвав дуже цінним продуктом Read more

Головний дієтолог країни радить рівнянам не боятися нітратів у ранніх фруктах та овочах Без рубрики

Ранні овочі та фрукти абсолютно безпечні, запевняє президент Асоціації дієтологів України. Початок сезону свіжих овочів та фруктів кожен рік проходить під знаком інформаційного негативу. Залякування гіпотетичною шкодою від високого вмісту нітратів призводить до скорочення і без того неналежного споживання овочів і фруктів, йдеться на Інформаційно-аналітичному порталі «Четверта влада». Про це повідомив під час засідання Рівненського Read more

Під дієтичними добавками в Україні може ховатися все що завгодно Без рубрики

Українське законодавство є недосконалим стосовно дієтичних добавок і продуктів для спеціального дієтичного харчування. Про це на прес-конференції у Львові повідомив президент Асоціації дієтологів України, головний позаштатний дієтолог МОЗ України Олег Швець, відповідаючи на запитання IA ZIK, наскільки безпечними є різноманітні розрекламовані напої для зниження ваги, які продають в аптеках? «Експертиза цих продуктів переважно базується на Read more

Президет Асоціації дієтологів порадив рівнянам не боятися нітратів у ранніх фруктах та овочах Без рубрики

Ранні овочі та фрукти абсолютно безпечні, запевняє президент Асоціації дієтологів України. Початок сезону свіжих овочів та фруктів кожен рік проходить під знаком інформаційного негативу. Залякування гіпотетичною шкодою від високого вмісту нітратів призводить до скорочення і без того неналежного споживання овочів і фруктів. Про це повідомив під час засідання Рівненського прес-клубу президент Асоціації дієтологів України,головний позаштатний Read more

Сім поширених міфів про продукти Без рубрики

«У пресі та інтернеті є маса інформацію про різні продукти, яка не підтверджена дієтологами, — каже президент Асоціації дієтологів України, головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров’я Олег Швець. — Тому асоціація дієтологів буде поширювати правдиві рекомендації про харчування». Дієтолог розповідає про основні міфи, які поширюються, і не відповідають дійсності. Ранні овочі та фрукти мають багато Read more

Один апельсин на день убезпечує від інсульту людей Без рубрики

Науковці університету Східної Англії у Норвічі, Великобританія провели дослідження зв’язку вживання флавоноїдів із ризиком інсульту. Результати цього великого дослідження не  продемонстрували зменшення ризику інсульту в залежності від загальної кількості біофлавоноїдів. Однак, збільшення споживання флаванону (різновиду біофлавоноїдів) призводить до зменшення ризику ішемічного інсульту. Цитруси та соки з них є головними природніми джерелами флаванону і результати проведеного Read more

Експертна Рада FDA схвалила новий лікарський засіб для зменшення ваги Без рубрики

Сільвер Спрінг, Меріленд США. Рада експертів Федеральної агенції з ліків та продуктів харчування (FDA) проголосувала 18-4 при одному відсутньому на користь надання дозволу для застосування лоркасеріла гідрохлоріду (Lorgess). Цей лікарський засіб став першим, що отримав «зелене світло» за останні 10 років.