Как йогурт может помочь улучшить самочувствие? Новини,Рекомендації по харчуванню

images (1)

Употребление йогурта имеет самое непосредственное отношение к сбалансированной здоровой диете. Недавние исследования показывают удивительный эффект йогуртов в отношении поведения, стресса и… даже депрессии! Вопрос вкуса Мы все знаем, что после употребления знакомых продуктов мы ожидаем знакомые вкусовые ощущения, но порой ощущения могут быть не столь приятными, это может оказаться неприятным открытием. Используя различные методы измерения Read more

ЙОДНИЙ ДЕФІЦИТ – ПРОБЛЕМА НЕ ТІЛЬКИ КРАЇН, ЩО РОЗВИВАЮТЬСЯ Новини,Рекомендації по харчуванню

000017_336867_big

Повернення проблеми дефіциту йоду, яке спостерігається у деяких індустріально розвинених країнах збільшує занепокоєння та зумовлює необхідність перегляду існуючих стратегій фортифікації та саплементації у системах громадського здоров’я. Нещодавні дослідження встановили наявність йодного дефіциту у матерів протягом вагітності та грудного вигодовування у регіонах, які вважаються такими, де відсутній дефіцит цього мікроелементу. Дані, опубліковані у журналі Nutrients дослідниками Read more

Потребление йогурта и сыра может снизить риск перелома бедра Новини,Рекомендації по харчуванню

перелом

Потребление молочных продуктов может сохранить наши кости крепкими и здоровыми, но из исследований неясно, какие продукты обладают реальными преимуществами в профилактике переломов. На основании анализа данных из ряда исследований авторы делают вывод, что употребление йогурта и сыра ассоциируется с уменьшением риска перелома бедра. Молочные продукты являются богатым источником кальция, витамина D, белков и других питательных Read more

Употребление обезжиренного йогурта может защитить от болезней за счет уменьшения интенсивности хронического воспаления Новини,Рекомендації по харчуванню

Nice product shot from a bowl and spoon with yoghurt.

Ожирение, заболевания сердца, диабет 2 типа, высокое артериальное давление и рак связаны с хроническим воспалением. Исследования показывают, что нарушение функции кишечного барьера, особенно у людей, страдающих ожирением, может усугубить воспаление. Авторы сообщают, что ежедневное употребление 339 г обезжиренного йогурта в течение 9 недель может улучшить функцию кишечного барьера и, таким образом, уменьшить интенсивность хронического воспалительного Read more

КАВА І КОЛОРЕКТАЛЬНИЙ РАК: ЧИ Є ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ? Новини,Рекомендації по харчуванню

59919_0

Разом з водою та чаєм кава входить до трійки напоїв, які найбільше споживаються людьми у різних країнах світу. Найчастіше каву асоціюють із кофеїном, але вона містить набагато більшу кількість біологічно активних речовин. Відомо вже понад 1000 таких компонентів, багато з них має антиоксидантну дію, включаючи поліфеноли, дітерпени, меланоїдіни та різні мінеральні речовини. Вживання кави спричинює Read more

Призыв к усиленному изучению роли йогурта в борьбе с кардиометаболическими заболеваниями Новини,Рекомендації по харчуванню

89aa3b296965eb4e64aef62006a875dc

Употребление йогурта связано с позитивными эффектами в отношении ожирения, метаболического синдрома, диабета 2 типа и сердечных заболеваний. Сейчас нам необходимы исследования, способные подтвердить потенциальную роль йогурта в защите от указанных риск факторов кардиометаболических заболеваний (КМД) и выяснить, как йогурт может помочь достичь этого положительного эффекта. Большинство данных, свидетельствующих о том, что йогурт может снизить риск Read more

ЯКА ДІЄТА ЗУМОВЛЮЄ БІЛЬШУ ВТРАТУ ВАГИ – НИЗЬКОЖИРОВА АБО НИЗЬКОВУГЛЕВОДНА? Новини,Рекомендації по харчуванню

images

Багато років поспіль відповідь на це питання змінювалась на діаметрально протилежну. Спочатку жир вважався найбільшим ворогом, його обмеження фігурувало у більшості програм із зменшення зайвої ваги. У теперішній час вектор змінився і все більшу популярність набувають низьковуглеводні дієти. Нещодавно було проведене рандомізоване дослідження з вивчення впливу різних факторів на ефективність дієтичних інтервенцій (DIETFITS- The Diet Read more

Правильный выбор продуктов, обогащенных белком, может защитить вас от диабета 2 типа. Новини,Рекомендації по харчуванню

650x650_ec510b6b1cce7c9d93b529e01ca25cc8

Научно было доказано, что слишком высокий уровень потребления углеводов и жиров может увеличить риск развития диабета 2 типа, но знаете ли вы, что некоторые богатые белком продукты также могут увеличить этот риск? В этом литературном обзоре авторы сообщают, что снижение уровня потребления красного мяса и переработанного мяса, а также употребление большего количества молочных продуктов могут Read more

ХАРЧУВАННЯ ТА ДЕПРЕСІЯ Новини,Рекомендації по харчуванню

Депрессия-плохое-настроение-хандра

Здоровий спосіб життя, включно із харчуванням, фізичною активністю, достатнім нічним сном на тлі позитивного психосоціального стану, є найбільш ефективними способами попередження багатьох захворювань – серцево-судинних, діабету, раку, а також розумових та психічних розладів, таких як деменція та депресія. У комплексному лікуванні депресії, дієта та фізичні вправи мають не менше значення, ніж ліки або психотерапія. На Read more

ЦЕЛІАКІЯ ТА ХАРЧУВАННЯ У РАННЬОМУ ДИТИНСТВІ: ЧИ ІСНУЄ МІЖ НИМИ ЗВ’ЯЗОК? Новини,Рекомендації по харчуванню

Gluten_free

Результати дослідження вчених з Королівства Нідерланди свідчать про те, що харчування протягом перших років життя дитини, починаючи із введення прикорму, може впливати на ризик целіакії. Діти у віці 12 місяців, у дієті яких присутні у достатній кількості овочі, цільні злаки та рослинні олії мають нижчий ризик виникнення целіакії у віці шість років із співвідношенням шансів Read more