ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ «СУЧАСНІ АСПЕКТИ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ» Без рубрики

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

 

НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ.О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

 

ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни харчування МОЗ України»

 

АСОЦІАЦІЯ ДІЄТОЛОГІВ УКРАЇНИ

________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

П Р О Г Р А М А

 

VІІІ науково-практичної конференції з міжнародною участю  

«Сучасні аспекти раціонального харчування»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 травня 2015 р.

м. Київ

 

 

 

 

———————————— ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ ————————————

 

15 ТРАВНЯ 2015 РОКУ

 

Головуючі:   

 

В.Пєрєдєрій – завідувач кафедри внутрішньої медицини №1 НМУ ім. О.О.Богомольця

Н.Бутильська  –  В.о. Начальника управління громадського здоров’я МОЗ України

Г.Анохіна – професор кафедри гастроентерології, ендоскопії і дієтології НМАПО ім. П.Л.Шупика

О.Швець – головний позаштатний дієтолог МОЗ України

 

Урочисте відкриття VІІІ науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування».

 

09.50 – 09.55 – Вступне слово. Завідувач кафедри внутрішньої медицини №1 НМУ

ім. О.О.Богомольця В.Пєрєдєрій

09.55–10.00  – Вступне слово. В.о. Начальника управління громадського здоров’я МОЗ

України Н.Бутильська

 

Пленарне засідання. «Стан харчування населення України»

Головуючі: В.Пєрєдєрій, О.Мартинчук.

 

10.00 – 10.30 Здоров’я, хвороби, харчування і політика

В.Пєрєдєрій, Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця

 

10.30 – 11.00  Харчування сучасної учнівської молоді в Україні: результати міжнародного

дослідження НBCS 2014

О.Швець, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни

харчування МОЗ України»

 

Науковий симпозіум. «Комплексний вплив харчування на фізіологію та патологію внутрішніх органів»

Головуючі: В.Пєрєдєрій, О.Швець

 

11.00 – 11.20 Особливості ведення пацієнтів з синдромом надмірної кишкової

проникності зі шкіряними проявами

Г.Анохіна, НМАПО ім. П.Л.Шупика

 

11.20 – 11.40  Харчування і кишкова мікробіота — вплив і взаємодія

Г.Сизенко, Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця

 

11.40 – 12.00 Генетичні аспекти здорового харчування

Л.Будовська, Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця

 

12.00 – 12.20 Оптимізація захисту від надлишків перекисного окислення шляхом

індивідуальної кулінарної обробки їжі

С.Гуляр, Інститут фізіології ім. О.О.Богомольця НАН України

 

12.20 – 12.40 Значення порушень харчової поведінки у розвитку аліментарно-залежної

патології

Є.Самусєва, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни

харчування МОЗ України»

 

12.40 – 13.00 Дискусія, відповіді на питання

 

13.00 – 14.00 Перерва

 

Науковий симпозіум. Поведінкові розлади харчування

Модератори:  О.Швець, Т.Берадзе

 

14.00 — 14.20 Роль психіатра у веденні пацієнтів з anorexia nervosa та іншими поведінковими

розладами харчування

Т.Берадзе, Асоціація психіатрів України

 

14.20 – 14.40 Роль дієтолога у веденні пацієнтів з поведінковими

розладами харчування

О.Мартинчук, Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця

 

14.40 – 15.00 Спеціальні продукти для компенсації недостатності харчування у пацієнтів з

поведінковими розладами харчування

Ю.Новікова, Нестлє Україна

 

Науковий симпозіум. Нутріціологічни аспекти метаболічного синдрому

Модератори: Г.Сизенко, О.Мартинчук

 

15.00 – 15.20 Результати досліджень НДІ харчування РАМН у відношенні до можливостей

нутріціологічної корекції метаболічного синдрома

Ю.Чехоніна, Інститут харчування РАМН

 

15.20 – 15.40 Роль фруктози у виникненні метаболічного синдрому та

інсулінорезистентності

І.Раілко, Асоціація дієтологів України

 

Науковий симпозіум. Недостатність харчування зумовлена соматичною патологією

Модератори: В.Сластін, О.Швець

 

15.40 – 16.00 Комплексна корекція порушень харчового статусу при синдромі

мальабсорбції

О.Швець, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни

харчування МОЗ України»

 

16.00 – 16.20 Корекція недостатності харчування в онкологічних хворих

О.Кириленко, Державна установа «Інститут Серця МОЗ України»

 

Науковий симпозіум. Сучасні погляди на проблеми спортивного харчування

 

16.20 – 16.40  Нутрітивна регуляція синтезу м’язового білку при силових тренуваннях:

сучасні стратегії поліпшення анаболізма

В.Сластін, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни

харчування МОЗ України»

 

16.40 – 17.00  Практичні поради дієтолога для нутріциологічної підтримки інтенсивної

фізичної активності

Н.Міхньова, Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця

 

 

17.00 – 17.10 Дискусія і закриття конференції

 

17.10 – 18.00 Нарада обласних позаштатних спеціалістів з дієтології

 

 

 

Голова оргкомітету конференції                                                  Олег Швець

 

 

Оргкомітет:

 

 

Відповідальний секретар                                                               Олександр Мартинчук

 

Член оргкомітету                                                                           Владислав Сластін

Член оргкомітету                                                                           Євгенія Самусєва

 

 

 

Конференція проводиться за адресою: Великий конференц-зал НАН України, вул.Володимирська, 55

Проїзд: ст.м. «Театральна», ст.м. «Золоті Ворота»

Реєстрація учасників: 15-го травня: 08.30 – 12.00

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ «СУЧАСНІ АСПЕКТИ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»
2 votes, 1.00 avg. rating (38% score)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *