Пробіотики. Частина 2. Кому необхідно використовувати пробіотики? Новини,Рекомендації по харчуванню

579028_original

З урахуванням того, що існує безліч видів пробіотиків, перш, ніж вибрати підходящий саме вам, слід поспілкуватися зі своїм лікарем. Досі тривають дослідження з вивчення ефективності конкретних пробіотиків по відношенню до тих чи інших симптомів або проблем зі здоров’ям. Пробіотики можуть доповнювати лікування, але часто не в змозі його замінити. Нижче наведені деякі з найбільш поширених Read more

ЩО МИ МАЄМО ЗНАТИ ПРО ПРОБІОТИКИ? (ЧАСТИНА І) Новини,Рекомендації по харчуванню

579028_original

Популярність пробіотичних продуктів продовжує зростати разом із стрімким поглибленням знань про взаємодію мікробіома шлунково-кишкового тракту та здоров’я кожної людини. Всесвітня організація охорони здоров’я визначила термін пробіотики, як «живі мікроорганізми, які при споживанні в адекватній кількості можуть позитивно впливати на здоров’я та приносити користь організму людини». Цікаві дані отримані з опитування населення з різних питань, що Read more

Риск развития рака молочной железы может быть снижен благодаря употреблению йогурта Новини,Рекомендації по харчуванню

6

Роль, которую молочные продукты могут играть в развитии рака, не совсем понятна, несмотря на многочисленные исследования, но, похоже, она может варьировать в зависимости от типа молочных продуктов. Сьюзан Мак Канн и ее коллеги изучали связь между видом, количеством употребляемых молочных продуктов и риском развития рака молочной железы. В ходе своих исследований они выявили обратную связь Read more

ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС НЕ МОЖЕ НАДАЛІ ВВАЖАТИСЬ ПРОСТИМ РІВНЯННЯМ Новини,Рекомендації по харчуванню

food-balance

Підсумки Конференції Американського товариства з харчування – Nutrition 2018 (Бостон, США, 9-12 червня, 2018 р.) Навіть з найбільш популярних джерел інформації про харчування можна дізнатись про те, що не всі калорії однакові. Водночас, наукові обґрунтування цього лишаються доволі суперечливими. У доповіді доктора Джеймса Хіла (Університет Колорадо) мова йшла про нерозгадані загадки енергетичного балансу. З одного Read more

Нутритивна недостатність при онкологічних захворюваннях. Застосування ентерального харчування в клінічній онкології. Новини,Події

8f8c591ad5413a3e0d8d2050257c95ba

Lekcijas_pazinojums_UA_A5_PRESS_v1 Доповідач: Dr. G.Moisejevs, MD, MPH. Інтерніст. Член Європейської асоціації ентерального та парентерального харчування (клінічного харчування та метаболізму) (ESPEN). Член правління Латвійської Асоціації Клінічного харчування та Метаболізму. Головний лікар Кабінету клінічного харчування в Об’єднанні Центрів Здоров’я. Нефролог в Ризькій Східній Клінічній Університетській клініці. 31.07.2018 р. о 15-00 Медичний центр «Універсальна клініка «Оберіг» м. Київ, вул Read more

Йогурт и снижение факторов риска развития диабета Новини,Рекомендації по харчуванню

yogurt-samodelnyy

Ферментированные продукты, такие как йогурт и сыр, в целом считаются полезными для нашего здоровья. В их отношении декларировались всевозможные преимущества: от контроля веса до защиты от таких фатальных заболеваний, как рак, диабет, сердечные заболевания и инсульт. Но не является ли это на самом деле всего лишь принятием желаемого за действительное, и на сколько описанные возможности Read more

Перспективы использования пробиотиков в борьбе с непереносимостью лактозы Новини,Рекомендації по харчуванню

prebiotiki-i-probiotiki-v-kosmetike-kogda-bakterii-v-kreme-prino-sI1506979338

Если вы страдаете от непереносимости лактозы, то не понаслышке знаете, насколько разрушительными могут быть симптомы этой проблемы в повседневной жизни. Вздутие, спазмы в животе, тошнота и / или диарея могут быть настолько сильны, что заставят вас полностью отказаться от употребления молочных продуктов. Но сейчас в конце туннеля появился свет. Мы получаем все больше доказательств того, Read more

ЗВ’ЯЗОК МІЖ СПОЖИВАННЯМ КАВИ, ГЕНЕТИЧНО-ОБУМОВЛЕНИМ МЕТАБОЛІЗМОМ КОФЕЇНУ ТА СМЕРТНІСТЮ Новини,Рекомендації по харчуванню

coffee_health1

Численні дослідження, проведені протягом останніх років, продемонстрували численні позитивні наслідки для здоров’я, пов’язані із споживанням кави. Водночас, лишається багато питань стосовно потенційної шкоди від надмірного надходження кофеїну. Це питання було серед головних у дослідженні, яке включало 498 134 мешканця різних регіонів Об’єднаного королівства Великобританії та Північної Ірландії. Учасників спостерігали протягом десяти років, їх середній вік становив Read more

УЛЬТРА-ОБРОБЛЕНА ХАРЧОВА ПРОДУКЦІЯ ЗБІЛЬШУЄ РИЗИК СИНДРОМУ ПОДРАЗНЕНОГО КИШЕЧНИКА Новини,Рекомендації по харчуванню

i-65

Дорослі люди із високою присутністю в їхній дієті ультра-оброблених харчових продуктів (УОХП) та напоїв мають вищий ризик синдрому подразненого кишечника (СПК) та супутньої функціональної диспепсії (ФДП) відповідно до результатів дослідження французьких вчених, оприлюднених у MedpageToday American Journal of Gastroenterology. Був проведений аналіз харчових уподобань 33 343 суб’єктів – учасників дослідження NutriNet-Sante, в якому загалом взяло участь Read more

«Йогурт для здоровья» — 10 выводов, основанных на доказательной базе Новини,Рекомендації по харчуванню

download

Последний саммит YINI в Бостоне стал поводом задуматься о том, что было достигнуто. По этому случаю был опубликован документ под названием «Йогурт для здоровья» — 10 выводов, основанных на доказательной базе, посвященный 5-й годовщине инициативы «Йогурт в питании». В этом документе комиссия YINI рассматривает последние достижения в научном понимании влияния йогурта на здоровье и делает Read more